Iskolás éveid alatt tanultál angolul, de mégsem maradt meg semmi? Felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor mégis mitől lenne hatékonyabb egy angol nyelvtanfolyam?

A kegyetlen igazság az, hogyha nem jól választasz tanfolyamot, akkor az égvilágon semmivel nem leszel eredményesebb.

Ugyanis minden azon múlik, hogy milyen módszerű tanfolyamot választasz.

Felnőtt korban ez különösen fontos szempont, hiszen ilyenkor más kevésbé tapad ránk a nyelvtudás. De ne aggódj, ettől még képes vagy arra, hogy eljuss a magabiztos angol beszédig. Csak nagyon nem mindegy merre indulsz el.

Minden ezen áll vagy bukik

Hidd el, semmi hókuszpókusz nincs a dologban. Még csak nem is a nyelvérzékeden múlik, hogy jól fog-e menni az angol. Csakis azon, hogy egy életszerű, működő módszert választasz-e.

Ahhoz, hogy megértsd mit értek ez alatt kérlek gondolj kicsit vissza az iskolai angolórákra! Mi ugrik be róla?

Nekem az angolóra egyet jelentett a szavak magolásával, és a monoton feladatok töltögetésével a munkafüzetben. Na meg persze az érthetetlen és unalmas nyelvtani magyarázatokkal. Az nem rémlik, hogy valaha is használtuk volna a nyelvet.

Nem volt semmi beszédgyakorlás, mégis azt várták, hogy tökéletesen menjen az angol. Baromira nem volt életszerű az egész.

Belénk nevelték azt is, hogy addig meg se szólaljunk, amíg nem megy minden hibátlanul. Hiszen hibázni rossz és ciki. Jár érte az egyes és megbukhatsz.

Emiatt aztán évekig meg sem mertem szólalni angolul, még akkor sem amikor már simán ment volna a beszéd. Egyszerűen féltem tőle.

Pedig a valóság az, hogy hibátlanul beszélni csak úgy tudsz megtanulni, ha magát a beszédet gyakorlod. És ha közben hibázol és tanulsz ezekből a hibákból (egy támogató közegben, egy jó tanár segítségével).

Menekülj az elmélettől

Amikor tanfolyamot választasz az fogja meghatározni a hatékonyságát, hogy mennyi gyakorlat van benne.

Ugyanis egy elméleti, tankönyvalapú tanfolyammal pontosan olyan siralmas eredményeket fogsz elérni, mint anno az iskolapadban.

Hagyd a hagyományos módszereket és keress beszédközpontú oktatást! Ez fog segíteni abban, hogy végre használni is tudd a nyelvet és meg merj szólalni angolul.

Ismerd meg a Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerét! Első lépésnek jelentkezz egy ingyen szintfelmérőre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This