Van olyan, hogy valakinek jó, vagy kifejezetten rossz a nyelvérzéke? Egyáltalán létezik olyan, hogy nyelvérzék? Ebben a videóblogban Péter megválaszolja a nagy kérdést.

Szóval egyáltalán létezik a nyelvérzék? Vagy ez csak egy amolyan kifogás, amivel a tanárok megbélyegzik azokat a tanulókat, akiket nem tudnak olyan eredményesen megtanítani a nyelvre?

A rövid határozott válasz, hogy nincs, nincs olyan, hogy nyelvérzék. Ha sikerült már legalább egy nyelvet megtanulnod (akár csak az anyanyelvedet), akkor a képességed arra, hogy nyelve(ke)t tanulj egész egyszerűen jelen van. 

Tehát ha azt érzed, hogy nagyon nem megy az angol az még nem jelenti azt, hogy a nyelvérzékeddel van baj. Hiszen magyarul is képes voltál megtanulni. 😉

Az, hogy képes vagy-e megtanulni angolul, azon múlik, hogy mennyit és hogyan foglalkozol vele. Különösen kiemelném a hogyant, mert a módszer számít. Óriási jelentősége van, mégis el szoktuk hanyagolni

A Kérdezz-Felelek videósorozat ezen részében Péter (a Speak! módszer atyja és a nyelviskola alapítója) a ti kérdéseitekre ad választ. Többek között a nyelvérzékkel kapcsolatos mítoszokat is helyre rakja. És még egy kis személyes sztorit is elmond a végén arról, hogy ő hogyan jutott el a folyékony és magabiztos angoltudásig. Szóval tanulságos lesz!

Ezeket a kérdéseket tisztázzuk a videóban:

1. Létezik-e a nyelvérzék? Van-e olyan, hogy jobb vagy rosszabb nyelvérzék?
2. Milyen módszerrel javíthatom a szövegértést?
3. Mi a fontosabb, a nyelvtanilag helyes beszéd, vagy a kiejtés?
4. Neked, hogy sikerült ilyen jól megtanulnod angolul?

Íme a videó:

 

 

Szívesen kérdeznél még Pétertől a nyelvtanulással kapcsolatban? Akkor írd meg nekünk  kérdéseidet, lehet, hogy a következő videónkban megválaszoljuk! 😉 Kattints ide a kérdéseid beküldéséhez»

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a PéldáulPéterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

 

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This