Rengetegen küldenek nyelvtanulási problémákkal, különösen ha az angolról van szó. De vajon a magyar tanulók nyelvérzékével lenne a gond? Vagy valami teljesen más áll a háttérben?

Először is nézzük meg miben nyilvánulnak meg ezek a problémák. Hozzánk leggyakrabban ilyesmi gondolatokkal érkeznek az emberek:

  • Nem merek megszólalni angolul.
  • Nekem semmi nyelvérzékem.
  • Félek, hogy hibásan mondom, így inkább csöndben maradok.
  • Soha nem vagyok biztos a nyelvtanban. Össze-vissza keverem az igeidőket.
  • Cikinek érzed a kiejtésem. Félek, hogy meg sem értenének.
  • Túl kevés a szókincsem, egyszerűen nem jegyzem meg a szavakat.

Sikerült jól körülírnom a Te érzéseidet is?

Ha igen, akkor hidd el, hogy nem azért találtam el, mert olyan jól ismerlek. Hanem mert Magyarországon nyelvtanulók tömegei éreznek így.

Nyelvtanulók, akiket cserben hagyott a hagyományos angoltanítás. Hiszen sokszor nekifutottak és mindig kudarc lett a vége. Így aztán idővel elhitték, hogy velük van a gond. Hogy buták és semmi nyelvérzékük.

Pedig a hiba nem a te készülékedben van! Kérlek ne add fel!

Abszolút megértem ezek után, hogyha nem mersz angolul beszélni. És azon sem csodálkozom, ha kicsit már feladtad a reményt.

Tudom, hogy egy helyben toporogsz. Még mindig szeretnél megtanulni angolul. De már nem tudod merre indulj, hiszen nem akarod többet megégetni magad.

Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből ki tudj törni két dologra van szükséged. Először is kelleni fog egy kezdőlökés, hogy újra feltöltődj reménnyel és motivációval.

De ami ennél is fontosabb:

Meg kell tanulnod, hogy milyen nyelvtanulási módszerekkel érhetsz el valódi sikereket. Mert a siker a módszeren múlik és nem a nyelvérzékeden!

A lényeg tényleg annyi, hogy meg tudd megkülönböztetni a rossz módszert (és a kudarcélményt) a jó módszertől (és a sikerélménytől). Ez fog segíteni abban, hogy többet ne égesd meg magad. És hogy képes legyél eljutni a magabiztos angol beszédig – anélkül, hogy hülyének éreznéd magad és szenvednél a tanulással.

A Kick start nyelvtanulási tréningen meg fogod érteni, hogy miért nem sikerült eddig megtanulnod angolul a hagyományos módszerekkel. Majd megmutatjuk azt is, hogy milyenek a működő módszerek és miről ismerheted fel őket. És még egy motiváló kezdőlökést is kapsz. 🙂 Gyere el:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This