Kép forrása: canva – canva.com

Közelednek a fülledt, nyári napok, amikor az ember nem vágyik másra, csak egy kis hűsölésre a medence partján. De ha erre nincs lehetőségünk, egy klimatizált moziteremben is elüthetjük az időt, pláne akkor, ha ilyen ígéretes premierek várnak ránk ezen a nyáron. Ugye mondanunk sem kell, mennyire jó gyakorlás, ha a filmeket eredeti nyelven, angolul nézed meg? Így két legyet üthetsz egy csapásra: remekül szórakozhatsz, és még az angoltudásodat is karbantarthatod. Összegyűjtöttük azt az 5 angol nyelvű filmet, amit mi leginkább várunk!

Asteroid City

Asteroid City

Premier: Június 8.

Wes Anderson filmjeit ezer közül is megismeri bárki. Napjaink egyik legmeghatározóbb rendezőjének új filmje, az Asteroid City sem lóg ki a sorból. Egyedi esztétikájával, különös és szerethető karaktereivel, és eredeti cselekményével hat perces tapsvihart érdemelt ki a cannes-i filmfesztiválon tartott bemutatóján. Nehéz behatárolni a film műfaját, egy kicsit sci-fi, egy kicsit dráma, egy kicsit vígjáték is. A történet egy amerikai kisvárosban játszódik a sivatag kellős közepén, méghozzá az 50-es években. Már csak egy ufó hiányzik az aszteroidakráterekről híres területről… Ami ahogy kell, meg is érkezik, ezzel felforgatva a városka lakóinak életét. Ahogy az a Wes Anderson-filmekben lenni szokott, hollywoodi A-listás színészek alakítják a főbb szerepeket: többek között Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Bill Murray és Willem Dafoe is feltűnik majd a vásznon.

Elemi

Elemental

Premier: Június 15.

Ha Disney és a Pixar új, egész estés filmmel jön, arra érdemes odafigyelni. Az új mese Elemetropoliszban játszódik, a városban, amit egyébként New York ihletett. Tűz-, víz-, föld- és levegőlakók itt egymás mellett éldegélnek, de mégis egymástól távol, az egyetlen szabály ugyanis, hogy a különböző elemek ne keveredjenek egymással. Ennek ellenére a tűzelemű Parázs, és a vízelemű Örvény mégis összebarátkoznak. Az előzetes alapján nemcsak eredeti történetre és szupercuki karakterekre számíthatunk, de elképesztő látványvilágra is. És ahogy már megszokhattuk, most sem érdemes papírzsepi nélkül elindulni a moziba, hiszen a Pixar mindig tesz róla, hogy a mesék közben elejtsünk egy-két könnycseppet. 

Indiana Jones és a sors tárcsája

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Premier: Június 29.

Aki azt hitte, hogy Indiana Jones már nyugdíjba vonult, bizony nagyot tévedett, a legendás régészprofesszor ugyanis ismét felölti ikonikus kalapját a filmsorozat ötödik, vélhetően utolsó részében. A kifejezetten akciódús előzetes alapján a nosztalgiafaktor mindenképpen rendben van, Harrison Ford még 80 évesen is lazán produkálja az akrobatikus mutatványokat, a hátraszaltót vagy éppen a bukfencet, ha golyózápor elől kell menekülnie.  A színészóriás mellett a szereplőgárda további tagjai is nagyon ígéretesek, Antonio Banderas, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen és Phoebe Waller-Bridge is feltűnik majd a vásznon. Hatalmas rajongóként az én érdeklődésemet mindenképpen felkeltette, alig várom, hogy John Williams jellegzetes dallama ismét felcsendüljön, és egy zacskó popcornnal az ölemben újabb kalandra induljak Indy-vel.

Barbie

Barbie

Premier: Július 20.

Barbieland a legtökéletesebb hely a világon. Legalábbis látszólag. Mindenki kedves, gyönyörű és jól öltözött, de annak, aki be akar illeszkedni, bizony keményen be kell tartania a szabályokat, ellenkező esetben könnyen a való világban találhatja magát… Akármennyire is úgy tűnik, ez a film nem éppen kislányoknak készült, vagyis inkább úgy mondanám, mindenkinek szól, aki hajlandó félretenni az előítéleteit a rózsaszín plasztikvilággal kapcsolatban, mert hasonlóan nagy relevációi lehetnek, mint a film főhősének, Barbie-nak. Greta Gerwig legújabb rendezése a legendás játékbaba világába kalauzol minket, és tuti, hogy az utóbbi évek egyik legabszurdabb moziélményére számíthatunk Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével. Én már számolom vissza a napokat, annyira várom!

Oppenheimer

Oppenheimer

Premier: Július 20.

Csak hogy ne unatkozzunk, a Barbie-val egy napon érkezik a magyar mozikba Christopher Nolan új remekműve is, az Oppenheimer. A film a második világháború legborzalmasabb fegyvere, az atombomba megszületését, és az “atyjaként” elhíresült Julius Robert Oppenheimer történetét mutatja be. Aki ismeri Nolan munkásságát, az tudja, hogy a történetmesélés mestere lebilincselő eszközökkel képes a moziszékhez szögezni a nézőket, az előzetes alapján pedig borítékolható, hogy ez most sem lesz másképp. A szereplőgárda magáért beszél: Cillian Murphy mellett Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, és Gary Oldman is.

Megjött a kedved a filmnézéshez, de előtte még csiszolnád az angol  nyelvtudásod? Akkor az első lépés az ingyenes online angol szintfelmérőnk kitöltése, hogy a szintednek megfelelő csapatban fejlődhess! Alig várjuk, hogy csatlakozz hozzánk a következő beszédcentrikus, online angol nyelvtanfolyamon a Speak!-ben.

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This