Minden profi nyelvtanuló stréber? – Speak! Nyelviskola

Biztosan volt olyan az általános- vagy középiskolában, amikor egy osztálytársad sokkal ügyesebb volt, mint Te, vagy akár mindenki más. Bosszantóan gyorsan tanult, sokat jelentkezett, mindig kész volt a házi feladata, és persze ő volt a „tanár kedvence”. Őket legtöbbször strébernek bélyegeztük, és kinevettük, miközben a szívünk mélyén irigyeltük őket a tudásukért és a teljesítményükért. A Speak! Nyelviskola mai bejegyzésében arra a kérdésre keressük a választ, hogy vajon ahhoz, hogy egy nyelvtanuló sikeres legyen, strébernek kell-e lennie? Vagy másként megfogalmazva a kérdést: mikor viselkedünk helyesen? Ha a gimis menő-nem menő koordináta rendszerben értékeljük valakinek a tanulási teljesítményét, vagy ha őszintén megvizsgáljuk, melyik hozzáállással lehet messzebbre jutni a nyelvtanulásban?

Ami 10-16 éves korban „normális” reakció volt, felnőttként kicsit szánalmasnak hat. A stréberek kirekesztése, leszólása, a menőkre és nem menőkre osztott világ fölött 18 éves kor után eljár az idő.

Azok, akiken egykor nevettünk, talán most 2-3-szor annyit keresnek, mint mi. Felépítettek egy stabil egzisztenciát, saját vállalkozásba kezdtek, megcsíptek egy zsíros állást, és folyamatosan posztolják a képeket Facebook-on az egzotikus nyaralásaikról.

A stréberség valójában profizmus. A profit az különbözteti meg az amatőrtől, hogy ő látja az ideális állapotot, és ahhoz méri a teljesítményét. A profi nem elégszik meg a tessék-lássék megoldásokkal, nem 2-esre hajt, hanem a tökéletesség eléréséért hajszolja magát. És ezért ér célba mindenkinél előbb.

nyelviskola-speak-streber

A profi nyelvtanuló a szó legnemesebb értelmében stréber. Mindig megírja a leckéjét. Aktív az órákon. Keveset hiányzik. Sokat tanul. Szorgalmas, és keményen hajt. Minden szabad percében gyakorol, angol cikkeket olvas, eredeti nyelven nézi a filmeket, szótanuló alkalmazásokkal fejleszti magát.

A Speak! Nyelviskola módszere kötött szabályok szerint működik (nem mellesleg pontosan ezért működik ennyire jól). És azok a diákok, akik ezeket képesek és hajlandóak betartani, mert értik, hogy miért úgy és annyit gyakorlunk, ahogyan és amennyit, remekül fognak haladni.

Stréberek? A gimis éned szerint lehet, hogy azok. Szerintünk viszont csak egyszerűen elszántak, célratörő profik, és mintadiákok, akik példaképei lesznek a diákok következő nemzedékének.

A Speak! Nyelviskola tanárai elvárják, hogy minden diák teljes erőbedobással dolgozzon, és hogy a lehető legtöbbet megtegye a haladása érdekében a tanfolyamon. Szeretnénk, ha a régi diákjaink segítenék az újakat, és megmutatnák nekik, hogy hogyan kell csinálni egy-egy feladatot, hogy még gördülékenyebben menjen a gyakorlás.

A diákoknak partnernek kell lenniük, együtt kell működniük a tanárainkkal, hiszen egyetértettek a módszerrel, amikor beiratkoztak a bemutatóóra után. Ezért van az, hogy mindig nagy örömmel tapasztaljuk, ha a régebb óta itt tanuló diákok ebben maximálisan partnerek, és segítik az új csapattagok beilleszkedését.

Ha egy diákunk szorgalmas, segíti a tanár munkáját, példamutató, és valóban minden tőle telhetőt megtesz, hogy haladjon, mi rá soha nem fogunk stréberként tekinteni. Sőt, nagyon büszkék leszünk rá, hogy ennyire komolyan tudja venni a tanulást, és hogy ekkora felelősséget tud vállalni a saját, és a csoporttársai haladásáért is.

Mert a Speak! Nyelviskola tanfolyamain csak a profi nyelvtanulókból lesznek profi kommunikátorok, akiknek nem probléma, hanem lehetőség az angol.

Ha elszánt vagy, tudsz, akarsz és szeretnél is dolgozni az angolodon, akkor jelentkezz ingyenes és kötelezettségmentes szintfelmérőnkre, és indulj el Te is a profi nyelvtanulóvá válás útján:

button

Share This