Kép forrása: katemangostar – www.freepik.com

Sajnos nincs semmi mágikus trükk, amivel a háttérzajokat kizárhatod, hogy jobban megértsd beszélgetőpartnered. De mégis tudok adni egy hasznos tanácsot, ha ez a célod. Szóval megéri tovább olvasnod! 😉

A két leggyakoribb probléma a magyaroknál az, hogy nem mernek megszólalni angolul és nem értik az angol anyanyelvű beszélőket. Most az utóbbiban szeretnék segíteni. Talán amikor rákattintottál erre az írásra azt vártad, hogy valami szuper trükköt kapsz, amivel kiszűrheted a zajokat, hogy jobban koncentrálhass beszélgetőpartneredre. De sajnos ilyen trükköt mi sem ismerünk.

Abban mégis tudunk segíteni, hogy kiszűrd a zajt magánál a tanulásnál. Elmondom mit értek ez alatt:

Ha az a célod, hogy jobban megértsd a beszédet, akkor ki kéne szűrnöd azokat a tanulási módszereket és eszközöket, amik SOHA nem fognak segíteni ebben. Hiába töltöd az időd szavak tanulásával, a nyelvtan könyvek böngészésével, ezek nem fognak segíteni abban, hogy könnyebben kitaláld miről is beszélnek neked.

Hogy miért? Egyszerűen azért, mert a másik meg nem értésének a leggyakoribb oka NEM az, hogyha nem ismered a szavakat, vagy a szerkezeteket, amiket használ.

A beszédgyakorlás hiánya miatt nem érted beszélgetőpartnered

A valódi ok, ami miatt a legtöbb ember nem érti az anyanyelvi angol beszélőket az, hogy nem gyakorolták eleget a beszélgetést. Nem használták eleget a nyelvet gyakorlatban.

Valószínűleg évekig tanulták a nyelv elméletét, de mégsem tudják használni magát a nyelvet. Mert éles helyzetben, amikor társalogniuk kellene rájönnek, hogy ez a rész nem megy. Lefagynak, mert nem gyakorolták eleget.

Szerintem ez a hazai nyelvoktatás legnagyobb hibája. Nem tanít meg beszélni és beszélgetni.

Mert teljesen más dolog valamit papíron látni és a gyakorlatban kipróbálni. Hogy egy egyszerű példát hozzak: szinte biztos veled is volt már olyan, hogy láttál egy jól kinéző receptet, ami könnyűnek tűnt első olvasásra. Majd amikor nekiálltál kiderült, hogy közel sem olyan egyszerű, és a végeredmény sem olyan lett, mint ahogy remélted. Elméletben könnyebb volt, mint gyakorlatban.

Így van ez az angollal is. A jó eredményekhez gyakorlatias tanulási módszerre van szükséged, ahol a beszélgetést is begyakorlod, nem csak a nyelv száraz elméletét. A 100% beszéd, 0% könyv módszer ebben segít. Próbáld ki:

Jelentkezem

Share This