Kép forrása: www.freepik.com

Sok időt töltesz angoltanulással, de úgy érzed mégsem haladsz előre? Akkor lehet, hogy beleestél egy gyakori csapdába…

  • Ha angolul kérdeznek tőled, akkor leblokkolsz, és hosszasan próbálod átfordítani a gondolataidat angolra?
  • Gyakran belezavarodsz a különböző nyelvtani szerkezetekbe, és nem tudod mikor melyiket kéne használnod?
  • Hiába teszed bele a tanulásba az időt, egyszerűen nem jutsz közelebb a célodhoz?

Ha magadra ismertél, akkor szerintem belegabalyodtál az angol nyelvkönyvek hálójába. Úgy is mondhatnám, hogy az elmélet csapdájába estél.

Ne aggódj, van megoldás. De mielőtt rátérünk nézzük meg kicsit, hogy miképp okozhatják a tankönyvek, munkafüzetek, és a nyelvtan magolása a problémáidat.

Ha túl sok az elmélet az megöli a tanulást

Képzeld el milyen lenne, hogyha a jogosítvány megszerzéséhez csak elméletre lenne szükség. Valószínűleg hosszú évekig magolnád a KRESZt, de hiába – amikor először autóba ülnél tuti azt éreznéd, hogy ez neked nem megy. Egyszerűen nem mersz vezetni, azt se tudod melyik adatot használd a fejedben keringő tények közül.

Pontosan ez történik akkor is, ha valaki pusztán tankönyvekből (vagyis csak elméletből) próbálja megtanulni a nyelvet. Amikor odaér, hogy használnia kéne a tanultakat, azaz beszélnie kéne, akkor nem fog menni. Ott kavarodik az ember fejében a sok bemagolt szó, igeidő, és nyelvtani szerkezet. De egyszerűen nem tudod, vagy nem mered használni őket.

A megoldást az jelenti, ha eldobod a könyveket

Ha szeretnél végre kijutni ebből a helyzetből, és azt érezni, hogy valóban fejlődik a beszédkészséged, akkor bizony beszélned kell. Hiszen könyvekből, munkafüzetekből, online tesztekből, és videókból nem lehet megtanulni beszélni. Ahhoz, hogy menjen a beszéd GYAKOROLNOD kell, azaz beszélned kell.

Ezért a megoldást azt jelenti, ha félredobod az elméletet és a könyveket és elkezdesz beszédközpontúan tanulni.

A legjobb, ha olyan angol tanfolyamot vagy angolórákat választasz, ahol veled egy tudásszinten lévő emberekkel, beszélgetések által tanulod az angolt. Hidd el a szókincs és a nyelvtan így is rögzülni fog, ha a jó módszerrel és egy jó angoltanár felügyeletével gyakoroltok.

Jól hangzik? Akkor próbáld ki a tanulást a Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerével (akár online is):

Jelentkezem
Share This