A hagyományos nyelvoktatásnak van egy óriási csapdája. Onnan tudhatod, hogy belesétáltál, hogy nem mersz megszólalni angolul és azt érzed, hogy nincs semmi nyelvérzéked.

Ma egy kicsit körbejárjuk ezt a témát. Megmutatom neked, hogy mi ez a csapda és ami még fontosabb: hogyan szabadulhatsz ki belőle.

Mert ezt elkerülve meg tudsz tanulni magabiztosan beszélni angolul! Nem nyelvérzék kérdése, bárki képes rá.

1/45 – ez jelenti a csapdát

Ahogy már mondtam onnan tudod, ha csapdából estél, hogy egyáltalán nem megy a beszéd angolul. Ha már a gondolata is megrémiszt annak, hogy meg kelljen szólalnod.

Ezt pedig az elméleti oktatás okozza. Ez zár be a beszédtől való félelem ketrecébe.

Hiszen gyakorlati dolgokat csak gyakorlással lehet megtanulni. Nézzünk erre egy egyszerű példát: tegyék fel, hogy meg akarsz tanulni keringőzni. Gondolom eszedbe sem jutna pusztán könyvekből olvasni erről. Úgy, hogy közben egyetlen tánclépést sem teszel. És ha mégis így tennél, akkor biztosan nem menne utána magabiztosan a tánc.

Ehhez hasonlóan angolul beszélni is csak gyakorlás, azaz beszéd közben lehet megtanulni.

Most gondolj bele, hogy egy hagyományos, 45 perces angolórán hány percet tölt egy diák beszéddel? Nekünk az a tapasztalatunk, hogy jó ha 1 percet / 45 perc.

Ez pedig elkeserítően kevés!

Nem a nyelvérzék hiányzik, hanem a gyakorlás

A fenti példánkhoz visszatérve: ez pont olyan, mintha meg akarnál tanulni keringőzni, ezért beiratkoznál egy tánciskolába. Ahol aztán minden egyes órán 44 perc táncelmélettel telne és mindössze 1 percig gyakorolnátok a keringőzést.

Gondolom nem csodálkoznál, ha ezek után nem mernél kiállni emberek elé keringőzni.

Szóval azon se csodálkozz, ha nem mersz megszólalni angolul. Nem a nyelvérzék hiánya okozza! Hanem a gyakorlás hiánya!

Modern, működő és BESZÉDKÖZPONTÚ módszerre van szükséged. Ahol egy óra nagy része azzal telik, hogy ténylegesen beszélsz. És nagyon fontos, hogy neked kell beszélned! Nem a tanárnak. Hiszen nem az a cél, hogy az ő beszédkészsége fejlődjön.

Szeretnél kiszabadulni a angol oktatás csapdájából és a beszédtől való félelem ketrecéből? Akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert!

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This