Jobb, ha nem tudod mi van a pakliban, vagy szeretnél belelátni a kártyáinkba?

Nem veszel házat anélkül, hogy megnézted volna. Nem veszel cipőt anélkül, hogy felpróbáltad volna. Nem veszel telefont anélkül, hogy utánanéztél volna a neten, vagy megkérdezted volna a barátaidat, ismerőseidet. Így működünk: szeretjük tudni, hogy mire költjük a pénzünket. Pláne, ha fontos, komoly, vagy aránylag nagy befektetésről van szó.  Akkor szerinted mi az oka annak, hogy nem használsz ki egy ingyenes tesztvásárlást, mielőtt meghoznád életed egyik legfontosabb döntését? Mert a szintfelmérő egy ilyen lehetőség. De fogadjunk, hogy mire végigolvasod ezt a bejegyzést, Te is élni akarsz majd ezzel a lehetőséggel.

Van egy sor olyan dolog az életben, amit csak élesben tudsz kipróbálni. Az étteremben nem hoznak kóstolót a főfogásból mielőtt leadod a rendelésedet. A drogériákban árult arckrémekből sem vihetsz haza egy kicsit, hogy a vásárlás előtt meggyőződhess a hatékonyságukról. Amikor pedig leveted magad a Szigeten az ugrótoronyból, hogy életed legőrültebb zuhanásával tedd felejthetetlenné a 0. napot, akkor sem kapsz előtte egy kis ízelítőt a bungee jumping feelingből. (Valószínűleg azért, mert az ízelítővel is jóllaknál egy életre.)

szintfelmero_pakli2

A szintfelmérő egy lehetőség arra, hogy felmérd a terepet. Körbejárd a „házat”, felpróbáld a „cipőt” és tegyél benne pár lépést, vagy lecsekkold, hogy milyen szép képeket tudsz készíteni a „telefonnal” mielőtt döntenél. Mindezt ingyen, kötelezettségek és elvárások nélkül.

Ha a puding próbája az evés, akkor az angoltanulással kapcsolatos megfontolt, felelős döntés előfeltétele a szintfelmérő kitöltése. Nem csak a vásárlónak, vagyis Neked, hanem az eladónak, vagyis nekünk is. Kezdjük az utóbbival. Ha egy szolgáltatónak nincs mitől tartania és hisz a termékében, akkor nem ijed meg egy tesztvásárlótól. Ha a szolgáltatás egyenletesen magas színvonalú, profi és ugyanolyan olajozottan működik hétfő reggel, mint csütörtök este, akkor egy nyelviskola nem hozhat fel észérvet a szintfelmérő intézménye ellen.

A döntés persze végül a tiéd, de egy szintfelmérővel Te lényegében nem kockáztatsz semmit. Ha nem kerül pénzbe – és nálunk nem – akkor meg végképp megéri. Nem csak azt tudod meg, hogy hol tartasz most az angollal, mik az erősségeid és hol vannak a gyenge pontjaid, hanem azt is, hogy egy adott nyelviskola mennyire szavatartó. Ez egy hitelességi-teszt is, hiszen a szintfelmérő előtt általában csak a hirdetésekben találkozol a leendő szolgáltatóddal.

szintfelmero_pakli

A szintfelmérő az a pont, amikor mindenki teríti a kártyáit. Ahol nem csak Neked nincs lehetőséged blöffölni, de nekünk sem. Megismersz minket, kérdéseket teszel fel és mivel a javítást és az értékelést is profi, felkészült tanárok végzik, ezért lesz egy előzetes képed arról, hogy kb. mit várhatsz tőlünk egy órán.

A szintfelmérőre a legtöbben talán utolsó, vagy szükséges rossz lépésként tekintenek, pedig valójában ez a legelső és egyúttal talán legfontosabb találkozási pont diák és nyelviskola, vagyis közted és köztünk. Ahhoz, hogy már az új „cipőben” megtett első lépés is jóleső érzéssel töltsön el, sok mindent kell megtennünk, de ez már egy másik blogbejegyzés témája lenne.

Ma csak az a kérdés, hogy életed egyik legfontosabb vásárlása előtt kérsz-e termékmintát, vagy sem. Hogy tudatos vásárló leszel, vagy a véletlenre bízod a sorsodat. A döntés a tiéd. A megtiszteltetés pedig a miénk, ha végül a tesztvásárlás mellett döntesz.

Share This