Van valamink, amit más nyelviskola nem csinál (pedig pénzt és életet mentünk vele)

Mai írásunkban megosztunk veled egy kulisszatitkot a belső működésünkről + egy valódi sztorit, ami rávilágít arra, hogy miért elmondhatatlanul fontos, hogy a megfelelő szinten tanulj angolul.

A szolgáltatásunk egyik legfontosabb része, amit garantáltan sehol máshol nem fogsz megkapni, az a folyamatos monitorozás. Vagyis annak ellenőrzése, hogy épp hol tartasz, és hogy adott esetben szükség van-e arra, hogy magasabb szintű csoportban folytasd a tanulást.

Ilyen szituációkban jellemzően egy szinttel szoktuk feljebb rakni a diákokat, de előfordulhat, hogy ez sem elég. A legutóbbi ilyen interjúm egy olyan diákkal volt – nevezzük Ritának -, aki az első tanfolyamát csinálja nálunk.

Ez egy alacsonyabb középhaladó szint, a kurzusból pedig már csak négy alkalom volt hátra. Rita tanult már ezelőtt angolul, és akkor haladó szinten volt, viszont tíz éven keresztül egyáltalán nem használta a nyelvet.

Most viszont, hogy újra elkezdett tanulni, rengeteg szó és kifejezés, valamint nyelvtani szerkezet visszajött neki. A beszélgetésünk során az is kiderült, hogy éles helyzetben is simán tudja őket alkalmazni, ami kettőnk közül őt sokkal jobban meglepte.

help_nyelviskola

Az ilyen interjúk során sokat segít, ha nem csak szavakat és mondatokat fordíttatok le a diákokkal, hanem arra is megkérem őket, hogy meséljenek el egy sztorit. Erre Ritát is megkértem, habár azon a ponton már egészen biztos voltam benne, hogy haladó csoportban van a helye. A sztori mesélése közben sem okozott csalódást (se nekem, se magának), csupán egyetlen hibát ejtett benne.

Amikor közöltem vele, hogy három szinttel feljebb kéne folytatnia a tanulást, finoman szólva meglepődött, de nagyon örült ennek a lehetőségnek. A hab a tortán, hogy pont aznap indult egy csoport, ahová azonnal be is tudott csatlakozni.

Egy szó mint száz: a Speak!-ben minden eszközzel azon vagyunk, hogy a diákjaink a lehető leggyorsabban, a számukra legnagyobb, megoldható kihívást jelentő szinten tanuljanak.

Mert nem pénzt akarunk kihúzni a zsebedből, hanem olyan nyelvi eszközöket szeretnénk a kezedbe adni, amivel bármilyen éles helyzetben meg tudod állni a helyed.  Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a megfelelő tudásszinten tanulj.

Inkább mi „bukjuk el” 3 tanfolyam díját, minthogy Te vesztegess el rengeteg időt, pénzt és energiát azzal, hogy nem a jó kurzuson ülsz.

Próbáld ki egyedi, beszédközpontú módszerünket:

Jelentkezem

Share This