Így használd a netet angoltanulásra – 5 nyelvtanulós blog, amit érdemes olvasni

Mi a legjobb dolog az online nyelvtanulásban? A kimeríthetetlen tartalomtárház, amiből szabadon válogathatsz, és csak egy wifi kapcsolat kell hozzá.

Mi a legrosszabb dolog az online nyelvtanulásban? Az online árnyoldalairól könyvtárnyi cikk született már (mi itt írtunk róla), de okosan használva, szuper kiegészítő eszköze lehet egy angol tanfolyamnak.

Most 5 olyan angol nyelvű, nyelvtanulós blogot (és alkalmazást) ajánlok Neked, amit bátran olvashatsz, mert nem tartalmaz hülyeséget tartósító szereket, és elképesztően hasznosak.

1) ESL Hip Hop

esl-nyelvtanulas-blog

Ez egy nagyon klassz, és elképesztően szórakoztató blog, ami könnyűzenei aktualitásokon keresztül tanítja az angolt.

[Az ESL betűszó, az „English as a Second Language” (angol, mint idegen/második nyelv) szavakat rövidíti, vagyis egészen pontosan nekünk szól. – a szerk.]

Nyugi, nem kell rappernek lenned ahhoz, hogy megértsd a szövegeket, és rengeteg videó, képes szótár, és szókincslista

A blog legnagyobb erénye az aktualitás: akkor érdemes gyakran olvasnod, ha a „tankönyvi”, „hivatalos” angol mellett az utcai, beszélt nyelvet is meg szeretnéd ismerni.

A blogot itt éred el: http://eslhiphop.com/

2) Espresso English

espresso-english-nyelvtanulas-blog

Az Espresso English blogot, a nevéhez méltóan a rövid, de nagyon ütős leckéi, olvasmányai miatt érdemes követni.

Shayna, egy brazil nyelvtanár alapította az oldalt, aminek már több mint 80 000 „diákja” van.

Az oldal elsősorban nem az ingyenesen elérhető feladatok miatt hasznos, hanem a nyelvtanulási tippeket, tanácsokat, és eszközöket bemutató blog miatt, ami kimagaslóan színvonalas (és gyakran frissül).

Kezdőknek, és középhaladónak erősen ajánlott.

A blogot itt éred el: https://www.espressoenglish.net/english-tips-blog/

3) ABA

aba-nyelvtanulas-blog

Egy újabb impresszív blog az ABA, ami alapvetően a szöveges és multimédiás tartalmak ötvözetére épül, és több mint 1 millió követője van a Facebook-on.

Nem véletlenül: kiejtésjavító tippek, szlengek éppúgy megtalálhatók a cikkekben, mint a dalszövegeken, vagy filmjeleneteken keresztül tanított nyelvtani szerkezetek.

A blog mottója: „English for real life”.

Hát ezért ez az egyik személyes kedvencünk 🙂

A blogot itt éred el: https://blog.abaenglish.com/

4) English with Jo

english-with-jo-nyelvtanulas-blog

Az English with Jo tökéletes választás a Business English, vagyis az üzleti angol szerelmeseinek, és az extra nyelvtani gyakorlásra vágyóknak.

Az oldal jól felépített, áttekinthető, az anyagok hasznosnak, pontosak (online angolról van szó, ezért érdem a kompetencia), a blogbejegyzések pedig multimédiásak, és emészthető egységekre bontott feladatlistával párosulnak.

A listából talán ez a „legtanulósabb” blog, de szerencsére nem a száraz, elméleti iskola, hanem a 21. századi angol oktatás híve.

Nyelvvizsgára készülőknek kötelező!

A blogot itt éred el: http://www.englishwithjo.com/

5) FluentU

fluent-u-nyelvtanulas-blog

A FluentU kicsit kilóg a sorból, mert nem egy nyelvtanulós blog, hanem egy interaktív, online alkalmazás, ami vicces reklámokon, toplistás slágereken, és népszer talk show-k jelenetein keresztül tanítja az angolt.

Az app feliratozza a videókat, amit menetközben bármikor megállíthatsz, és ha nem érted az egyik szó jelentését, akkor csak rá kell klikkelned, és mutat róla egy képet + körülírja neked angolul + ad hozzá egy példamondatot.

Szuper szókincsfejlesztő, és nagyon szórakoztató, ami előfeltétele a sikeres nyelvtanulásnak.

Bármilyen tudásszinten is tarts, garantálom, hogy tetszeni fog, és az első pár napban iszonyúan rá fogsz kattanni 🙂

A FluentU-t itt éred el: http://www.fluentu.com/english/

Persze kizárólag blogcikkek olvasásával, és online alkalmazásokkal nem fogsz megtanulni angolul, viszont jó alapot adhatnak. De, ha Neked gyorsabb, hatékonyabb megoldás kell, akkor próbáld ki 100% beszéd, 0% könyv módszerű tanfolyamainkat, és csatlakozz ahhoz a 2500+ fős közösséghez, akik ezzel a módszerrel már megtanultak angolul beszélni:

banner_button

 

Share This