Kép forrása: canva – canva.com

Tudom, hogy a valóságshow műfaja nagyon megosztó a legtöbb ember számára, pedig aki megfelelő helyen keresi ezeket a tartalmakat, és éppen csak annyira veszi komolyan őket, amennyire szükséges, az könnyedén megtapasztalhatja, milyen érzés teljesen kizárni a külvilágot. Ha túl sok dráma zajlik az életedben, akkor azért, ha pedig nincs elég és unatkozol, akkor azért érdemes belekezdeni egy reality sorozatba. Akárhogy is: az angoltudásodnak mindenképpen jót tesz, ha angol nyelven nézel sorozatokat! Miért ne kapcsolnál valami szórakoztatóra?

1. The Circle

A legjobbat a végére szokás tartogatni, ennek ellenére én most a kedvencemmel nyitom a sort. A The Circle egy olyan reality, ami teljesen eltér a megszokott valóságshow-koncepciótól, méghozzá azért, mert a szereplők egyáltalán nem találkoznak egymással. Hogy ez hogyan lehetséges? Máris mondom. A show tulajdonképpen egy social media kísérlet, a versenyzők szemtől szemben nem találkoznak. Elszigetelten élnek a saját kis lakásukban, és kizárólag a Circle nevű applikáció segítségével kommunikálhatnak egymással, chat formájában. Kicsit olyan ez, mint az online társkeresés, a játékosok megnézhetik egymás profilját, ahová egy rövid bemutatkozást és néhány fotót töltenek fel magukról, de abban sosem lehetnek biztosak, hogy a képernyő mögött tényleg az a személy ül-e, aki a képeken visszamosolyog rájuk. A legkedveltebb, legnépszerűbb játékosok dönthetnek a többiek sorsa felől, a végén pedig csak egy maroknyi versenyző marad, akik közül az egyik jelentős pénzösszeggel távozhat. Csakhogy a Circle-ben bármi megtörténhet, ezért nem is olyan egyszerű a feladat, mint amilyennek elsőre tűnik.

2. The Mole

A kultikus reality új változatában tizenkét játékos próbál meg együtt dolgozni, hogy a lehető legtöbb pénzt gyűjtsék össze, amit a show végén a legjobb játékos vihet haza magával. Csakhogy a tucatnyi idegen között van egy beépített játékos, aki megpróbálja szabotálni a küldetésük sikerét, és minden erejével azon van, hogy a különböző kihívások során a csapatok veszítsenek, és minél több pénzt bukjanak. Éppen ezért senki sem bízik a másikban, hiszen nem tudhatják, ki az a kettős ügynök, aki ellenük van. Ez nem kevés feszültséget teremt, ami nagyban megnehezíti a logikai gondolkodást és állóképességet igénylő feladatok megoldását. Aki gyanúsan viselkedik, hamar a játékon kívül találhatja magát, a játékosok ugyanis minden rész végén szavaznak, és hazaküldik azt, aki szerintük hátráltatja őket. Mi lehetne ennél izgalmasabb?

3. Love is Blind

A szerelem vak. Talán ez az egyik legnagyobb klisé, amit valaha a szerelemről mondtak. De vajon ettől függetlenül van benne igazság? Ez a társkereső reality pontosan erre keresi a választ, méghozzá szó szerint. A szereplők itt életük párja után kutatnak, eddig ugyanis nem jártak szerencsével. Most azonban a randizás új formáját próbálják ki, és anélkül teremtenek új kapcsolatokat, hogy találkoznának a partnerükkel. A randikon mindkét fél külön szobában foglal helyet, és látatlanban kezdenek ismerkedni egymással, a külvilágtól teljesen elzárva  Ha a randik jól alakulnak, eljegyzésre kerül a sor, a párok pedig csak a nagy kérdés után találkozhatnak személyesen. Vajon elég erős ahhoz az eddig felépített kapcsolatuk, hogy kiállja a próbát? Vagy a külsőségek mégis fontosabbak lesznek az érzelmi kapcsolódásnál? A sorozatban végigkövethetjük, hogy az újdonsült szerelmesek eljutnak-e az oltárig, vagy már az első csók előtt véget ér a kapcsolatuk.

4. Too Hot To Handle

Mi történik, ha egy trópusi sziget luxusvillájába összezársz egy tucat gyönyörű, fiatal szinglit azzal az egy feltétellel, hogy bármit csinálhatnak, kivéve egy dolgot: nem teremthetnek egymás között semmiféle fizikai kontaktust, legalábbis olyat nem, ami egy baráti kézfogáson vagy egy ölelésen túlmutat. És mit akar a legjobban ez a tucat gyönyörű, fiatal szingli? Naná, hogy megszegni a szabályokat. Ez azonban következményekkel jár, ugyanis minden egyes szabálysértés után súlyos összegek tűnnek el a közös kasszából, amit a legönmegtartóztatóbb játékos vihet haza. A kísértésnél már csak a tét nagyobb, hiszen a szép summa mellett akár valódi barátságokkal, vagy igaz szerelemmel is gazdagabbak lehetnek a játékosok. De ahogy az a valóságshowkban lenni szokott, ezt a sorozatot sem azért szeretjük, mert a résztvevők szabálykövető, fegyelmezett emberek. De hát pont ettől annyira szórakoztatóak!

5. Queer Eye

Az eddig felsorolt sorozatokkal ellentétben a Queer Eye egészen másfajta koncepción alapul. Itt nincsenek játékosok, sem vesztesek vagy győztesek, viszont minden epizódban van egy gyanútlan “áldozat”, aki élete átalakulásán mehet keresztül öt meleg férfinak köszönhetően. Minden részben egy nehézségekkel küzdő ember kap új lehetőséget: gyászoló férj, önbizalomhiányos tinédzser, magának való magányos férfi, vagy egy segélyszervezetért mindent feladó édesanya életét forgatja fel a fantasztikus csapat. A sorozat alapvetően önmagunk és mások elfogadásáról szól, megható emberi sorsokat ismerhetünk meg és együtt sírhatunk és nevethetünk a szereplőkkel, történeteikből és átalakulásukból pedig mi is inspirációt meríthetünk. Különösen ajánlom a sorozatot akkor, ha éppen motiválatlannak, vagy lehangoltnak érezzük magunkat, mert már egy rész is jelentősen növeli az endorfinszintünket. 

Mielőtt a képernyő elé ragadnál, és egy este alatt kipörgetnéd az új kedvenc sorozatodat, iktass be egy kis angolozást is! A Speak! online angol nyelvtanfolyamain a szintednek megfelelő kihívásokkal, és hozzád hasonló angolozni vágyó diákkal ismerkedhetsz meg! Ráadásul tankönyvekre sem lesz szükséged ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan fejlődj. Az első lépés, hogy kitöltöd az ingyenes online angol szintfelmérőnket.

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This