Zoltánt a gyermekei inspirálták az angoltanulásra és azóta nincs nála megállás. Nem hagyta, hogy bármilyen nehézség az útjába álljon, ettől igazán motiváló a sikersztorija.

Névjegy: Herkules Zoltán közgazdászként dolgozik. A sűrű hétköznapok mellett is kiemelt figyelmet fektet az angolra, ezért választottuk februárban a Hónap Diákjának. 2018 márciusa óta tanul nálunk a Speak! Nyelviskolában.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Zoltán: Negyvenes pasi vagyok, aki közgazdász. Semmi különös 🙂

Kezdetek

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Zoltán: A kamasz gyermekeim nagyon jól beszélnek angolul, és engem ez is inspirált, hogy nyelvet tanuljak.

Valóban fontosnak tartom az idegen nyelvek ismeretét, hiszem, hogy csodálatos világot nyit meg számunkra, jó érzés más kultúrákból érkező emberekkel beszélgetni vagy utazásaink során kommunikációs zavarok nélkül megismerni országot. Sok olyan téma van, amiről szinte csak angol szövegű anyagot tudunk fellelni, és nagyon jó érzés ezeket megérteni.

SpeakMan: Hogyan találtál rá a Speak! Nyelviskolára és miért választottál minket?

Zoltán: A gyermekeim itt tanultak, a fiam itt készült fel a nyelvvizsgára. Ezért választottam ezt az iskolát.

SpeakMan: Tanultál már régebben is angolul? Ha igen, akkor mik voltak a tapasztalataid?

Zoltán: Volt pár rövid próbálkozás angol tanulásra de nem volt sikeres.

Angol tanulási élmények

SpeakMan: Mióta tanulsz nálunk, és mennyit fejlődött a nyelvtudásod azóta? Milyen hatással van az életedre az angoltanulás?

Zoltán: 2018 márciusában kezdtem szinte a nulla szintről. A célom az év végéig elérni a középfokú nyelvvizsga megszerzését.

Nekem abban szerencsém van hogy bátran merek beszélgetni, a diszlexiám miatt az írásban való kommunikálás nagyon nehéz nekem, ebben kell sokat fejlődnöm.

Nagyon gyorsan sikerült pozitív élményeket szereznem, magyarul nem, de angolul jól beszélő ismerősökkel, rokonokkal, vagy az utazások során való beszélgetések során… Sokan szoronganak attól hogy ezt rosszul fogom mondani, mi lesz ha nem érti meg?! És igen fogunk hibázni, tévedni , rosszul mondani a harmadik múltat, de nem ez számít… Egy idegen örül és értékeli ha képesek vagyunk velük kommunikálni, és nem fog megfedni a hibákért hanem mosolyog és örül hogy valaki közös nyelvet beszél vele. 🙂

SpeakMan: Szereztél azóta, hogy nálunk tanulsz bármilyen olyan élményt, amihez az angoltudásod segített hozzá?

Zoltán: Az első ilyen valódi élmény egy bécsi kiállításhoz kötődik. A festmények mellett német és angol nyelven is ott voltak a leírások, és azt vettem észre magamon hogy már nem a német szöveggel kezdek, hanem az angollal.

SpeakMan: Mesélj egy picit azokról, akikkel a legtöbb időt töltötted itt. Milyen a kapcsolatod a tanároddal/tanáraiddal és a csoporttársaiddal?

Zoltán: Az indulás óta többször is teljesen kicserélődtek a csoportok, de minden udvariasságot mellőzve mondhatom azt, hogy igazán nagyszerű emberekkel ismerkedhettem meg. Két tanárom volt a másfél év alatt mindkettő másban kiemelkedő, de mindkét tanár inspirált és segített, amikor valóban szükség volt rá.

Hónap Diákja cím

SpeakMan: Mit gondolsz miért te lettél a hónap diákja?

Zoltán: Ezen nagyon meglepődtem én is, hisz a vizsgákon nálam sokkal jobban teljesítő társaim is voltak. Bálint azt adta válaszul, hogy a küzdelmekért, és a csoportért tett segítségért kaptam ezt a megtiszteltetést.

SpeakMan: Hogyan fejleszted az angolodat a tanfolyamon felül?

Zoltán: Angol gazdasági cikkeket olvasok és fordítok, és bár sokaknak unalmas, de angol nyelvű híreket és gazdasági riportokat hallgatok.

Motiváció a tanuláshoz

SpeakMan: Miből tudsz motiváció meríteni a tanuláshoz, és hogyan maradsz motivált? 

Zoltán: A céljaim segítenek ebben és azok az emberek akinek a véleményére adok…

SpeakMan: Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Zoltán: A diszlexia miatt sokszor volt kudarcom az idegen nyelvek tanulásában, és ezek a kudarcokat, le kellett győznöm. Szeretném elkerülni a hatásvadász markering ízű mondatokat, de valóban csak rajtunk múlik hogy mit érünk el… Ha valóban akarjuk és teszünk érte sikerülhet.

Mindig irigyeltem azokat a tanulótársakat akik elolvasták meghallgatták az új kifejezéseket , szavakat, idiómákat és azonnal tudták…Hát én nagyon nem… És ilyenkor kell a kitartás és a gyakorlás és menni fog. 🙂

 

congrats

 

Köszönjük Zoli, hogy megosztottad velünk a sikersztoridat! És persze gratulálunk a Hónap Diákja címhez!

Ha szeretnél Te is hasonló sikereket elérni az angol tanulásban, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert. Segítünk leküzdeni a problémákat és megtanítunk angolul beszélni:

Jelentkezem
Share This