Ha röviden válaszolhatok erre, IGEN! Számtalan diákunk tett sikeres középfokú és felsőfokú nyelvvizsgát.

A legfrissebb visszajelzést meg is mutatom nektek:

„Kedves Péter! Szeretném megköszönni az Speak nyelviskola korrekt felkészítését, és örömmel közölni veletek, hogy a nyári intenzív tanfolyam után, fiamnak B. P. K.-nak sikerült a B-2 angol középfokú nyelvvizsgája. Külön köszönet tanárának, Szentgyörgyi Ádámnak 🙂
Hálás köszönet mindenért” 🙂

Ez az email 2018. október 15-én, hétfőn reggel várt engem, és nyilván bearanyozta a napomat, és Ádám is nagyon boldog volt.

Azonban a kérdés sokszor felmerül, vagyis azokat, akik valamilyen okból kifolyólag belekényszerülnek abba, hogy nyelvvizsgát tegyenek, érthető módon a téma különösen érdekli.

Nézzük a tévhiteket

A legfontosabb tévhit, amit a vizsgázással kapcsolatban el szeretnék oszlatni az, hogy sokan azt gondolják, hogy a vizsgán elméleti tudásból is meg kell felelni. Ez nem így van, nem kérdeznek meg senkit arról, hogy mi a különbség a befejezett jelen és az egyszerű múlt idő között.

Le kell szögeznem, hogy minden feladat, amit végre kell hajtani a vizsgán, a személy alkalmazási képességét ellenőrzi. Nem kell igeidőkről értekezni!

Vagyis, ha valaki megtanulja alkalmazni a nyelvtant, és ennek segítségével tudja bővíteni a szókincsét, sokkal jobban jár.

Ez a helyes nézőpont

A vizsgázást mindenképpen két nézőpontból kell megvizsgálnunk. Sokan rendelkeznek nyelvvizsgával, de nem mernek/tudnak megszólalni. Aztán ott van a másik véglet, azok, akik jól beszélnek angolul, de elbukják a nyelvvizsgát. Én úgy gondoltam, hogy egyik véglet sem optimális. A sulit úgy építettük fel, hogy végül a diákjaink a legoptimálisabb helyzetbe tudjanak kerülni, és ezzel tudják növelni a versenyképességüket.

Az optimális az, ha valaki mer/tud angolul beszélni, és ha kell/akar, a nyelvvizsgát is meg tudja szerezni.

Az embereket első sorban az életre kell felkészíteni, másod sorban pedig arra, hogy a tudásukról papírt is kapjanak. Mindenki a saját anyanyelvén először beszélni tanul meg, csak aztán vizsgázni.

Dönthetsz:

  1. vizsgázni akarsz, de nem akarsz tudni megszólalni angolul
  2. nem akarsz vizsgázni, és meg akarsz tudni szólalni angolul
  3. vizsgázni is akarsz, és meg is akarsz tudni szólalni angolul

Mi a 2-es és 3-as pontban nagyon szívesen segítünk Neked. Az első pont nem a mi pályánk. Ha szeretnéd kipróbálni a 100% beszéd, 0% könyv módszert, akkor töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket:

banner_button

Dunay Péter
alapító, szakmai vezető
Speak! Nyelviskola

Share This