Ha szeretnéd végre folyékonyan beszélni az angolt, akkor jobb ha elfelejted a múlt időt és a jövő időt!

Na nem arra akarunk rávenni, hogy csakis jelen idejű mondatokat használj. De mégis a jelenre kell koncentrálnod, ha valódi eredményeket szeretnél.

Hadd fejtsem ki kicsit, a végére szerintem nem csak megértesz majd, hanem egyet is fogunk érteni.

Ez a baj a múlt idővel

Tudod milyen elképesztő mennyiségű ember vágyik magabiztos angoltudásra? Mégsem vágnak bele a tanulásba. Mert úgy érzik nekik nem megy az angol. Egyszerűen hülyék hozzá. Az pedig teljesen biztos, hogy semmi nyelvérzékük nincs.

Hiszen a múltban is többször belevágtak már a nyelvtanulásba, de mindig kudarcba fulladt a dolok. Hiába tanították őket évekig, egyszerűen nem mernek megszólalni angolul.

Na ez a múltidő. Nem szabad beleragadni és csakis erre koncentrálni.

Már nem a múltban élünk! Rengeteg sokkal modernebb és gyakorlatiasabb módszer létezik a tanulásra.

A lényeg annyi, hogy körültekintően válassz. Mert léteznek módszerek, amik nem a száraz elméletről szólnak, hanem beszélni tanítanak meg. És egyre több az olyan nyelvtanár, aki tudja, hogy a nyelvérzék csak egy mítosz és képes vagy megtanulni angolul. Ezért végig melletted áll és bíztat, motivál. (Nálunk például csakis ilyen tanárok dolgoznak, és mind a Speak! 100% beszéd, 0% könyv módszerével tanítanak.)

A jövő idő még ennél is rosszabb

Az egyetlen dolog, ami még a múltban ragadásnál is rosszabb az, ha valaki a jövőben él.

  • Majd megtanulok angolul, amikor több időm lesz.
  • Ha végre megkapom a fizetésemelést, amit hónapok óta ígérget a főnök, akkor majd beiratkozom egy nyelviskolába.
  • Új év, új kezdet, jövőre majd belevágok a tanulásra.
  • Nem szeretek egyedül tanulni, de a barátnőm is mondta, hogy fejlesztené az angolját. Majd elmegyünk együtt egy tanfolyamra, amikor neki aktuális lesz.
  • Majd nyaralás / karácsony / vizsgaidőszak / év végi hajtás után több időm lesz és akkor újra belekezdek az angolba.

Magadra ismertél? Akkor figyelmeztetlek: ez mind jövő idő!

Pedig ahogy Napoleon Hill tökéletesen megfogalmazta: „NE várj! Az idő sosem lesz megfelelő.”

Mindig jönni fog valami új helyzet, ami nehezíti azt, hogy belekezdj a tanulásba. Mert az angol tényleg sok időt és energiát igényel. Te is tudod, hogy nem fogsz 2 hónap alatt folyékonyan beszélni. De szerintem azt is érzed, hogy megérné belefektetni ezt, mert akkora előnyhöz jutnál a nyelvtudás álatal.

És úgy sejtem, hogy azt is pontosan tudod, hogy milyen jól lehet halogatni a dolgokat az ilyen jövőidejű kijelentésekkel. Azt mondjuk, hogy majd nekikezdünk és aztán ez a majd egyre előrébb csúszik. És soha nem lesz belőle semmi.

A majd helyett inkább azt kéne mondanunk, hogy MOST!

A jó angoltudáshoz nincs szükséged múlt időre és jövő időre

Csakis a jelen idő vezet angoltudáshoz

Angoltudás csak abból lesz, ha MOST elkezded a tanulást.

Még soha senki nem tanult meg egy nyelvet sem attól, hogy azon szomorkodott, hogy mennyire sok kudarca volt már a múltban. És legyünk őszinték: a legtöbb ember, aki eldönti, hogy MAJD foglalkozik vele szintén sehova nem jut. Nem érnek el a megvalósításig, mindig csak egy terv, vagy álom marad a számukra.

Ezért azt javaslom, hogy gondolkodj a jelenben és tanulj angolul most! Mert kizárlag ez az út vezet a használható, magabiztos nyelvtudáshoz. Ez az út fogja megnyitni előtted a kaput a világra, egy új kultúrára, rengeteg új ember megismerésére, egy jobb állásra, és álmaid elérésére. Úgy is mondhatnám, hogy az angoltudás utat nyit egy boldogabb életre.

Fejezd be a halogatást a saját érdekedben! Vágj bele az angoltanulásba beszédközpontú módszerünkkel! Kezdésként gyere el ingyenes szintfelmérőnkre:

Jelentkezem

Piroska Dóra, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This