Mi köze van a sportnak és az edzésnek az angoltanuláshoz? Sokkal több, mint gondolnád!

Ebben a PéldáulPéterrel epizódban Dunay Péter (a Speak! Nyelviskola alapítója) elmondja mi köze van egymáshoz a sportnak és a nyelvtanulásnak. Majd azt is megmutatja, hogy mi az a 2 dolog, amit érdemes ellesned a profi sportolóktól. Ezek segítségével fogsz tudni gyorsan eljutni a magabiztos angol beszédig.

Nézd meg a 4 perces videót:

Összefoglalva:

Két nagyon fontos dolgot érdemes ellesned a profi sportolóktól, ha szeretnél sikeres lenni az angoltanulásban:

1) Az edzésszám

Az az igazság, hogy egy sikeres sportoló nem a tehetségének köszönheti eredményeit. Hanem annak, hogy rengeteget edz. Nem csak néha, amikor kedve tartja. Vagy amikor épp több a szabadideje. Hanem minden egyes nap.

Az angoltanulásban is óriási szerepe van az edzésszámnak, azaz annak, hogy mennyi időt töltesz beszédgyakorlással. Ugyanis nem a nyelvérzékeden múlik, hogy meg tudsz-e tanulni folyékonyan beszélni angolul. Hanem azon, hogy eleget edzel-e.

Fontos az is, hogy ne tarts nagy kihagyásokat és szüneteket. Hiszen pont úgy visszaesel, mint ahogy egy profi sportoló tenné, ha pár hetet pihenne az olimpia előtt. És ezzel nem arra akarok utalni, hogy éjt nappallá téve csak tanulj. Menj el nyugodtan nyaralni, de ne hagyj ki heteket-hónapokat.

2) Az edzőválasztás

Nem véletlen, hogy a sikeres sportolók mögött jó edzők állnak. Szükség van valakire, aki segít az edzést levezetni és motiválja az embert.

Ilyen egy jó angoltanár is. Nem csak magyaráz, hanem segít a beszédgyakorlásban, azaz az angolod edzésében. És fogja a kezed, húz előre.

Azt javaslom, hogy válassz magadnak egy jó tanárt, azaz edzőt a siker érdekében. Mert hidd el, hogy egyedül sokkal nehezebb. Ez az egyik oka annak is, hogy kevés ember tudja online megtanulni a nyelvet.

Szeretnéd kipróbálni milyen a tanulás egy beszédközpontú módszerrel, rendszeres „edzéssel” és szuper tanárokkal, azaz edzőkkel? Akkor töltsd ki a Speak! Nyelviskola ingyenes online szintfelmérőjét:

Jelentkezem

Share This