Kép forrása: cookie_studio – www.freepik.com

Az óvatosság a nyelvtanulás halála. Ez talán drámaian hangzik, és hidd el, hogy nem arra szeretnélek biztatni, hogy bármibe is felelőtlenül ugorj bele. De mégis fontos tisztában lenned pár dologgal, ha a magabiztos angoltudás a célod.

Mi a Speak! Nyelviskolában közel 5000 embert tanítottunk már a 2013-mas nyitásunk óta. Arról nem is beszélve, hogy több mint 8.000 angol szintfelmérőt javítottunk ki. Így azt hiszem kijelenthetem, hogy tisztán látjuk mi különbözteti meg azokat, akik eljutnak a folyékony angoltudásig, és azokat akik feladják a tanulást és soha nem érnek célt.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a túlzott óvatosság bizony az egyik első számú probléma, amivel a tanulók önmagukat szabotálják.

A repülő sem szállna fel, ha csak óvatoskodna

Persze fontos, hogy ne fejetlenül vágj bele a tanulásba, és ne dőlj be minden kamu csodamódszernek. De ettől még hibás szemlélet, ha nagyon óvatosan, lassan és kis lépésekkel akarsz belekezdeni az angoltanulásba. Hiszen ez pont olyan, mintha egy repülőgép úgy próbálna felszállni, hogy csak 30 km/órával robogna egy aprócska kifutón – esélye sem lesz szárnyalni.

Ahhoz, hogy sikereket érj el bele kell raknod a lendületet, a sebességet és az energiát a nyelvtanulásba is – és ezek kellenek egy repülőgépnek is ahhoz, hogy képes legyen a levegőbe emelkedni.

Szóval ahhoz, hogy sikereket érj el minden héten jópár órát bele kell fektetned az angoltanulásba. Fontos a rendszeresség és az, hogy szánj rá elég időt. Mert ha csak 2 hetente 1-2 órát szánsz az angolozásra, akkor nem fogsz fejlődni. Ezzel csak azt éred el, hogy frusztrált legyél attól, hogy nem jönnek az eredmények (ami nem csoda, hiszen nem teszel bele elég energiát), majd idő előtt feladd az egészet. Így aztán a folyékony angoltudás – és az ezzel járó jobb magánéleti és karrier lehetőségek – örökké csak álmok maradnak.

Pont ezért mi nem csak egy működő módszert biztosítunk, hanem abban is segítünk, hogy megfelelő beosztással tanulj. Nem hagyjuk, hogy feladd, folyamatosan melletted állunk és folyamatosan angolozunk veled. A beszédközpontú órák mellett ez a fegyelem a másik nagy előnyünk.

Próbáld ki módszerünket és rendszerünket. Első lépésként töltsd ki ingyenes online szintfelmérésünket, ami után egy személyre szabott tanulási tanácsadással segítünk:

Jelentkezem

Share This