Kép forrása: jcomp – www.freepik.com

Ha egy nyelviskola működésére gondolsz, akkor valószínűleg a szorgos angol oktatás ugrik be elsőre, nem pedig a megható történetek. Pedig a héten az egész csapatunkat megérintette egy elképesztő felajánlás. És pontosan az ilyen sztori adják a motivációt a tanításhoz és a tanuláshoz is. Ezért muszáj megosztanunk. 🙂

A történetben szereplő tanulóink nevét megváltoztattuk, mert mindketten szeretnének anonimok maradni. De hidd el így is inspiráló lesz.

Minden azzal kezdődött, hogy felhívtuk Jánost, aki befizetett nálunk egy angol tanfolyamot, de nem vágott még bele a tanulásba. Azért kerestük, hogy megbeszéljük mikor kezd, de kiderült, hogy közben külföldre költözött, így már nem aktuális számára.

De János a legnagyobb meglepetésünkre szinte azonnal felajánlotta, hogy a befizetett tanfolyamát átruházná egy olyan diákra, aki szeretne tanulni, de nem teheti meg. Azt mondta, hogy ő nem akarná visszakapni a pénzt, inkább segítene vele valakinek, aki a vírus miatt nehéz helyzetbe került.

Ekkor azonnal eszünkbe jutott egy másik kedves diákunk, István. Vele is a napokban beszéltünk annak kapcsán, hogy szeretné-e folytatni a tanulást. Ő pedig megrendülve mesélte, hogy a vírus hatására elvesztette a munkáját, így sajnos most nincs lehetősége befizetni a következő tanfolyamra.

István elképesztő szorgosan tanult ezidáig és alig várta, hogy folytathassa az angolozást. Így azonnal tudtuk, hogy megérdemli János felajánlását.

Gyorsan fel is hívtuk és elmondta neki, hogy a felajánlásának hála már júniusban folytathatja az angolozást, azaz részt vehet a következő online tanfolyamon. Ettől aztán István is teljesen meghatódott és mi is. Hálásan megköszönte a támogatást és azt mondta, hogy még soha nem volt ilyen jó tanára, illetve ennyire jó tanulótársai, mint nálunk.

Hát idáig a sztori. Nekünk feldobta az egész hetünket. Elképesztő látni, hogy milyen jó emberek tanulnak nálunk.

A motivációnak elképesztő ereje van

Számomra a történet valódi tanulsága az, hogy ha olyan környezetben tanulsz, ahol motiválnak és támogatnak akkor kivirágozhatsz. Egy ilyen közegben a tanulás sokkal hatékonyabb, és igazi élmény lehet – különösen ha még egy jó, beszédközpontú módszerrel is kombinálod.

Minket minden nap új erővel tölt fel, hogy milyen csodás diákok tanulnak nálunk. És a tanulóinknak is erőt adnak csoporttársaik és tanáraik.

Szóval ha tervezel belevágni egy angol tanfolyamba, akkor javaslom, hogy a választásnál vedd figyelembe azt is, hogy mennyire lenne motiváló a közeg, amibe bekerülsz majd. Ha szeretnéd kipróbálni a mi iskolánkat, és a 100% beszéd, 0% könyv módszert, akkor pedig jelentkezz be hozzánk:

Jelentkezem

Share This