Ezt lesd el Walt Disney-től, ha meg akarsz tanulni angolul (motivációs sztori)

Steve J. Martin, Noah Goldstein és Robert B. Cialdini, Kis lépés, nagy hatás című könyvükben leírják, hogy Walt Disneyt 1919-ben azzal az indoklással küldték el a Kansas City Star hírlaptól, ahol politikai karikatúrákat rajzolt, hogy „nem elég kreatív”.

Sir John Gouldon, a 2012-ben Nobel-díjjal kitüntetett brit biológusról korábbi főnöke, egy etoni iskolaigazgató azt írta, hogy „úgy tudom, Gouldon azt forgatja a fejében, hogy tudós lesz. Jelenlegi teljesítményét figyelembe véve ezt felettébb nevetséges elképzelésnek tartom.”

A hollywoodi legendák szerint egy neves stúdió igazgatója, egy meghallgatás után azt írta fel magának Fred Astaire-ről, hogy „Nem tud játszani. Nem tud énekelni. Kopaszodik. Táncolni tud egy kicsit.”

A többi már történelem.

Mit kell ellesned Walt Disney-től, ha meg akarsz tanulni angolul?

Mutass be a kritikusoknak!

Hurrogd le a hurrogókat!

Csak magadra figyelj!

Ne pazarold olyan emberek meghallgatására az idődet, akik le akarnak beszélni a nyelvtudásról! Akik megpróbálják veled elhitetni, hogy nem vagy képes megtanulni angolul, mert nincs nyelvérzéked.

Nem csak azért, mert a nyelvérzék egy urban legend, hanem azért sem, mert nincs szükséged „belső ellenzékre”, amikor angolul tanulsz.

Éppen elég kihívással (motivációvesztés, frusztráció, testi-lelki fáradtság, holtpont stb.) kell majd szembenézned a tanulás során. Nem szorulsz rá azokra a „jóakarókra” (ismerősök, haverok, rokonok, tanárok stb.), akik akarva-akaratlanul elhintik benned a kétely magvait.

És van még egy jó hírem:

a nyelvtudásra nem születni kell

Meg kell küzdeni érte. Nem a képességeiden, vagy a „nyelvtehetségeden” múlik, hogy meg fogsz tanulni angolul, hanem kizárólag a szorgalmadon, és a kitartásodon.

(forrás: google.com)

(forrás: google.com)

Walt Disney és Fred Astaire őstehetség volt, de ők is rengeteg gyakorlással tökéletesítették a tudásukat. Lionel Messi, vagy Hosszú Katinka sem hagyja ki az edzéseit, pedig tehetség tekintetében elég jól vannak eleresztve.

Az igazi nagyság abban mutatkozik meg ahogyan használod azokat a kvalitásokat, amiket a szüleidtől, nagyszüleidtől örököltél.

És Neked minden képességed megvan ahhoz, hogy megtanulj angolul.

Hogy honnan tudom?

Onnan, hogy ezt a 2 230 karaktert is gond nélkül el tudtad olvasni, pedig nem tökéletes magyar nyelvtudással a fejedben születtél.

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ezt az írást azokkal a barátaiddal, ismerőseiddel, akik azt hiszik, hogy nem tudnak megtanulni angolul (a szöveg alján vannak ehhez gombok). Én is hálás leszek, és ő is meg fogja köszönni Neked.

 

Ha pedig szeretnél hasonló témákról olvasni, akkor lájkold Facebook-oldalunkat, ahol naponta posztolunk érdekes, hasznos, szórakoztató és oktató tartalmakat:

facebook_like_button

Share This