A család a legnagyobb ajándék, amit valaha kaphatunk az életben. 

Persze vannak esetek, amikor felbukkanhat a kérdés, hogy mi az a tócsa a nappaliban a kanapé mögött (légyszi almalé legyen, légyszi almalé legyen) és hogy ki hagyta ott.

 

De vajon a család valóban lehet a nyelvtanulás sikerének egyik titka?

Ha meg akarsz tanulni egy nyelvet, de még nem tudtad egyedül menedzselni, akkor érdemes bevonni a családot és együtt nekifutni, hiszen már is meglesz a motiváció. Vagy szeretnéd, hogy a feleséged/férjed, vagy a 10 éves lányod leverjen? 😉

Emellett a nyelvtanulás tökéletes arra is, hogy minél több minőségi időt töltsön együtt az egész család.

Szóval itt az idő, próbáljátok ki a következő 5 tippet és kezdjetek el együtt angolt tanulni még ma este 😉

1. Fogyassz autentikus médiát 

Ez annyit takar, hogy szórakozva tanulhattok együtt a tévé előtt. Számos angol csatorna elérhető ma már az interneten. Igaz a Barátok Köztöt nem lehet angolul megszerezni, de hidd el rengeteg sorozat, film van a világhálón, ami mindenkinek megfelel a családban. Érdekesebb, mint egy tankönyv tanulmányozása, plusz kontextusban tanítja a nyelvet, megkönnyítve az új idegennyelv befogadását.

Miután mindenkinek elegendő szókincse alakult ki, talán még meg is beszélhetitek a látott filmet vagy sorozatot ezzel fejlesztve a beszédkészséget.

2. Hozzatok össze egy napi/heti tanulási ütemtervet

A több emberrel való tanulás összehangolása kihívást jelenthet, hiszen mindenkinek vannak más programjai a nap folyamán, így fontos megtalálni azt az időpontot, amikor mindenki otthon van és rá tudja szánni az időt a közös tanulásra. Függetlenül attól, hogy milyen ütemezést választasz, mindenképpen csináljatok egy táblázatot, ami mindenkinek elérhető és látható. Ez segít mindenkinek előrevetíteni, hogy mi fog történni és nem felejtődik el a közös óra.

 

3. Fektessétek le a csoport céljait

A nyelvtanulás céljainak meghatározása az egyik legfontosabb motivációs eszköz. Segítséget nyújt, ha elakadnál, és nagyon jó érzés a teljesítményt felismerni és elérni.

Azonban, ha többen tanultok együtt, akkor csoportos célokra is szükség van. Próbáljatok meg ambiciózus, de reális célokat elérni. Olyan célokat, amik kihívásokat jelentenek, de nem demotivál idővel senkit sem a csapatban.

4. Címkézzétek tele a házat

Az otthonotok tárgyainak becímkézése a nyelvtanulók számára egy kipróbált és valódi módszer, de a családok számára még több lehetőséget kínál.

Az alapötlet az, hogy a tárgyak, eszközök címkézésével könnyedén tanulhatsz szavakat, amiket mindennap használni fogtok. Ehhez a legjobb egy eseményt csinálni. Kitűzni egy délutáni időpontot, amikor mindenki otthon van és együtt telecímkézitek a lakást. Szuper program és már közben is tanuljátok a nyelvet együtt.

Korábban írtunk erről egy cikket: www.speaknyelviskola.hu/videoblog-hogyan-epitsd-be-a-hetkoznapjaidba-az-angolt/

5. Társasjáték

Rengeteg játék létezik a nyelvtanulók számára, és ha családként tanultok nyelvet, akkor végre közös játékesteket is szervezhettek angolul. Így kell igazán szórakozva angolul tanulni. 😉

Társasjátékok, mint az Acitivity, Scrabble, Monopoly, szuper segítség lehetnek.

 

5+1 A szintfelmérő a LEGFONTOSABB

Nagyon fontos tudni, hogy éppen milyen szinten vagytok angolból, hiszen gondok adódhatnak, ha valaki feljebb,lejjebb van.

Szóval azt tanácsolom, hogy egy lézerpontos szintfelmérővel kezdjetek neki az angolozásnak. Aztán pedig olyan módszerrel folytasd, ami figyel arra, hogy az anyagok tényleg egymásra épüljenek, mert így lesz stabil a nyelvtudásod és így tudtok mellette családként készülni és gyakorolni.

Tedd meg az első lépést, gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérőre és a hozzátartozó szakszerű kiértékelésre. Ha kedved kaptál, akkor jelentkezz most (+azonnali ajándék a regisztrációért):

banner_button

 

Share This