Biztosan hallottad már néhány embertől, hogy az okostelefonok valójában csak elveszik az időt a fontos dolgok elől, vagy épp tönkreteszik az emberi kapcsolatokat.

Pedig az okostelefonok és a rajtuk futtatható applikációk igenis hasznosak. Csak épp tudni kell őket használni.

Most azt mutatjuk meg, hogyan segíti az Instagram a nyelvtanulásod.

1. Kövess olyan Instagram-fiókokat, amelyek nyelvtanulással kapcsolatosak

A közösségi médiában számtalan olyan fiók és profil működik, amely valamilyen hasznos dologban segíti a mindennapjainkat, így többek között a nyelvtanulásban. A nyelvtanulásra specializálódott oldalak naponta osztanak meg olyan posztokat, amik által fejlesztheted a szókincsed, vagy épp tanulási motivációt szerezhetsz. Mi is ebből a célból csináltunk Instagram-fiókot.

Virágot a virágnak ☺️💐Timi névnap ❤☺️ #klapka11 #speaknyelviskola

A post shared by Speak! Nyelviskola (@speaknyelviskola) on

2. Ismered a Caption This-kihívást?

Az Instagramon (is) meglehetősen népszerű az úgynevezett Caption This Challenge. A játék lényege, hogy posztolsz egy fényképet, majd ellátod a #captionthis hashtaggel, és a userek a világ minden tájáról különböző vicces történeteket kommentelnek a képed alá.

Ezáltal a tanult nyelv hétköznapi használatban elismert formáival találkozhatsz nap mint nap.

3. Kövesd a nemzetközi hírügynökségek fiókjait

Egy korábbi blogbejegyzésünkben már volt szó arról, hogy a különféle angol nyelvű hírlapok milyen hasznosak lehetnek a nyelvtanulás terén. Napjainkban gyakorlatilag az történik, hogy akinek nincs közösségimédia-fiókja, az nem is létezik.

Ezen az analógián haladva nyilvánvaló, hogy a legnagyobb nemzetközi hírügynökségek is fent vannak például az Instagramon. A BBC vagy a CNN napi posztjaival is rengeteget fejleszthetsz a nyelvtudásodon.

4. Nevess és tanulj

Ha nem ma regisztráltál az Instagramra, biztosan találkoztál már különféle vicces mémekkel.

Képzeld, ezeket nyelvtanulás során is hasznosíthatod, hiszen nagy többségük valamilyen vicces sztorit vagy párbeszédet örökít meg.

Ráadásul nem is érzed majd kötelezőnek, hiszen közben potyogni fognak a könnyeid a nevetéstől.

Ha úgy érzed, az Instagram önmagában kevés a céljaid eléréshez (és ez valószínűleg így van) akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszerű, beszédcentrikus tanfolyamainkat, ahol szórakoztatóan, sokat beszélve és még többet gyakorolva tanulhatsz meg angolul beszélni. Első lépésben jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre a narancssárga gombra kattintva (+szerezd meg az azonnali ajándékot):

banner_button

Share This