Készítettünk egy érdekes interjút Péterrel (a Speak! angol nyelviskola alapítójával). Ebben elmeséli, hogyan tudunk segíteni diákjainknak a leggyakoribb problémáikban.

Illetve azt is megtudhatod belőle mi köze a hatékony tanulásnak a betonozáshoz és a filmezéshez. 🙂 És hogy milyen beszélgetésből pattant ki Péter egyik legjobb ötlete – ami azóta rengeteg tanulónknak segített abban, hogy egy életre begyakorolják az angolt nyelviskolánkban.

Hogy látod, mi a Speak! diákjainak a legfőbb problémája az angoltanulással?

Péter: Az egyik leggyakoribb dolog, amivel hozzánk szoktatok fordulni az, hogy mit lehet tenni, ha egy hosszabb, vagy rövidebb kihagyás után azt érezitek, hogy elkezdett elkopni a tudásotok és sokat felejtettetek.

Másik visszatérő panasz volt, hogy jó lenne, ha azokat is át tudnátok ismételni, amiket még nem nálunk tanultatok, és nem a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel vettetek át. Sokan pedig azt jelezték, hogy a tanfolyamuk anyagát gyakorolnák még tovább, hogy igazán elmélyüljenek a tanultak.

És nyilván mindhárom esetben olyan megoldásra vágytatok, ami nem olyan hosszú és költséges, mint egy teljes tanfolyam elvégzése.

Mi volt a megoldásod ezekre?

Péter: A Bebetonozó szeminárium (avagy röviden a BEBE). Kifejezetten azért készült, hogy ezekre a leggyakoribb problémákra megoldást nyújtson. Ráadásul gyorsan és költséghatékonyan, így lett belőle egy 3 órás, baromi tömény és nagyon hatékony szeminárium.

Hogyan raktad össze a BEBÉt, mi a sztorija?

Péter: Jó pár éve egy diákunkkal cigiztem a suli előtt. Ő mondta nekem, hogy amikor az ember újranéz egy filmet, akkor az egy egészen új élmény, mert sokkal több részletet vesz észre. És milyen jó lenne, ha így „újra lehetne nézni” a tanfolyamokat is. Ebből jött a Bebetonozó ötlete.

Ezután már „csak” ügyesen össze kellett állítani, hogy legyen is belőle valami, ami tényleg megoldja a problémáitokat. Nagyon fontos volt az időzítés, azaz hogy maguk a lecketervek hol legyenek megvágva, mi kerüljön bele az anyagból a szemináriumba.

Arra is figyelnem kellett, hogy a Bebetonozó elvégzéséhez elég legyen egyszer eljönnötök, hiszen tudom, hogy elfoglaltak vagytok. Így meg kellett oldanom, hogy egy délutánba belesűrítsem az anyagot, de mégse legyen leterhelő.

És ezzel sikerült tényleg megoldani a diákok fenti problémáit?

Igen, még én is meglepődtem azon, hogy milyen szép eredményeket hozott. Például azt vettük észre, hogy aki megcsinálja a BEBÉt az nem csak bebetonozza az eddigieket, de utána gyorsabban tud haladni a következő szinteken is.

A kedvenc szemináriumotok lett, pedig ez a legkeményebb anyagunk. Mégis a hangulata nagyon motiváló a töménysége és nehézsége ellenére. Mivel más diákokkal és új tanárokkal tudtok megismerkedni. És gyakorlatilag két teljes tanfolyam anyagát nézhetitek újra, a lehető legfontosabb dolgokat gyakoroljátok be a lehető legegyszerűbb módon. Ezért olyan hatékony és ezért szeretitek.

Ilyen jó hangulat szokott lenni szemináriumainkon

Mit tanácsolsz azoknak a diákoknak, akik szeretnének eljönni egy Bebetonozóra?

A visszajelzéseitek alapján ez a legfárasztóbb, de egyben a leghatékonyabb szemináriumunk. Szóval nem érdemes előző este bulizni menni. 😉 De amúgy azt javasolnám, hogy gyertek el „betonozni”, segíteni fog!

 

Remélem tetszett ez a kis interjú és kipróbálod a Bebetonozót! A rossz hír, hogy ez a szeminárium csakis diákjaink számára elérhető. Így ha még nem tanulsz nálunk, akkor azt javaslom első körben jelentkezz hozzánk egy ingyenes szintfelmérőre, hogy megismerhess minket:

Jelentkezem

Share This