Kép forrása: freepic.diller – www.freepik.com

Mindenki magabiztos angoltudásra vágyik, de halogatja a tanulást. Pedig ideális esetben már egy nyelvtanfolyam is magabiztosabbá tehet – és nem csak az angolban. 😉

Ki ne szeretné, magabiztosnak és bátornak érezni magát?! A valódi kérdés inkább az, hogy mit tehetünk ezért? Az önfejlesztés mindig jó megoldás, de arra kevesen gondolnak, hogy az angoltanulás is lehet ennek egy hatékony formája. Nézzük csak meg miért:

Jó angoltudással a világ bármely táján magabiztosan helytállhatsz

Kezdjük azzal, ami nyilvánvaló: a nyelvtudás ad egy plusz biztonságérzetet az embernek. Tudni, hogy akárhova is sodor az élet el tudunk boldogulni, és képesek leszünk megértetni magunkat igazán megnyugtató.

Arról nem is beszélve, hogy ha sikerül megtanulnunk angolul az komoly büszkeséget jelenthet. Így ebből a szempontból is önbizalom növelő hatású.

De most elsősorban mégsem erről szeretnék írni neked, hanem egy teljesen más nézőpontról, ami valószínűleg eszedbe sem jutna:

Egy jó angol tanfolyam a kommunikációs képességed is fejleszti

Egy igazán hatékony tanfolyam az angol beszédkészséged fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha folyamatosan gyakorlod a beszédet csoporttársaiddal és/vagy tanároddal.

Ennek a magabiztos angoltudás mellett egy kellemes mellékhatása, hogy a kommunikációs képességeidet is fejleszti. Ez pedig a magabiztosság egyik alappillére. Így rengeteg tanulónkon tapasztaljuk, hogy a tanfolyam végére a tudásuk mellett az önbecsülésük is alaposan megnő.

Különösen érdekes ezt megfigyelni azokon a diákokon, akik egyébként nem túl szociálisak. Például volt már, hogy beiratkozott hozzánk egy olyan informatikus, aki saját bevallása szerint jobban kijött a számítógépekkel, mint az emberekkel. Eleinte a tanfolyamon is csendes és beforduló volt. Majd ahogy haladtunk előre és egyre többet és többet gyakoroltuk a beszédet, úgy nyílt ki ő is. A végére pedig már sokkal magabiztosabban kommunikált angolul és magyarul is. Sőt, még arról is beszámolt, hogy a kollégáival is jobb lett a viszonya és könnyebben eldumál velük.

Nem véletlen, hogy rengeteg tanfolyami csoportunkban a diákok életre szóló barátságokat kötnek. Hiszen egy jó angol tanfolyam tényleg nem csak a nyelvtudásodra lesz hatással. Persze ehhez egy működő, modern, és beszédcentrikus módszer kell.

Próbáld ki a Speak! Nyelviskola angol tanfolyamain alkalmazott 100% beszéd, 0% könyv módszert (akár online:

Jelentkezem
Share This