Ervin lett a megtisztelő Hónap Diákja díj egyik nyertese novemberben a Speak! Nyelviskolában. Egy interjúban mesélte el nekünk nyelvtanulási tapasztalatait.

Névjegy: Pothroszki Ervin azért vágott bele 50 felett az angoltanulásba, hogya munkájában tudja hasznosítani. De nagy álma az is, hogy eredeti nyelven olvashassa kedvenc könyveit. 2018 óta tanul nálunk és elképesztő fejlődésen ment keresztül angoltudása.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Ervin: Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is. Szoftverfejlesztőként dolgozom egy nagy gyógyszerszállító cégnél.

Kezdetek

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Ervin: Külföldi utak esetén sokkal könnyebben menne a kommunikáció, de főleg a munkámban tudnám hasznosítani ezt a tudást, hiszen az informatika nyelve mindenképpen az angol.

SpeakMan: Tanultál már régebben is angolul? Ha igen, akkor mik voltak a tapasztalataid?

Ervin: Nem tanultam előtte soha angolul, így nincsenek ezzel kapcsolatban tapasztalataim. Gimnazistaként oroszt és németet tanultam ugyan, de ezeket nem igazán szerettem. Ehhez hozzájárult a túlságosan nyelvtani szabályok alapján történő tanítás.

SpeakMan: Hogyan találtál rá a Speak! Nyelviskolára és mi volt az első benyomásod rólunk?

Ervin: Az interneten találtam rá az iskolára és megtetszett a beszédközpontú módszertan. Jelentkeztem egy próbaórára és néhány hét után el is kezdtem a tanulást.

Angol tanulási élmények

SpeakMan: Mióta tanulsz nálunk, és mennyit fejlődött a nyelvtudásod azóta? Milyen hatással van az életedre az angoltanulás?

Ervin: Több mint 1 évvel ezelőtt 2018 októberében kezdtem el itt a tanulást. Úgy érzem, hogy ez idő alatt főleg az angol nyelvű szövegek írásában és megértésében fejlődtem sokat. Ez már most is nagy segítség, hiszen nagyon gyakran kell a munkám során angol nyelvű dokumentációkat olvasnom.

SpeakMan: Szereztél azóta, hogy nálunk tanulsz bármilyen olyan élményt, amihez az angoltudásod segített hozzá?

Ervin: Ahogy az előzőekben már említettem, sokkal könnyebben olvasok angol nyelvű szövegeket és fogalmazok meg
angol mondatokat. Valamint egyre több mondatot megértek a rádióban hallott zeneszámok szövegéből is.

SpeakMan: Mesélj egy picit azokról, akikkel a legtöbb időt töltötted itt. Milyen a kapcsolatod a tanároddal/tanáraiddal és a csoporttársaiddal?

Ervin: A tanárunkat mindenképpen név szerint szeretném említeni, mert véleményem szerint kiemelkedően jó tanár. Margitay Petrának hívják és nagyon színvonalas, feszes tempójú és humoros órákat tart. A csoporttársaimmal is nagyon jó a kapcsolatom, nagyon jó hangulatban telnek az órák.

Hónap Diákja cím

SpeakMan: Mit gondolsz miért te lettél a hónap diákja?

Ervin: Igyekeztem ott lenni minden órán és a kapott házi feladatokat becsületesen megcsinálni. A szintzáró vizsgákra is megpróbáltam maximálisan felkészülni, így azok eredménye is egészen jó 85-90%-os lett.

SpeakMan: Hogyan fejleszted az angolodat a tanfolyamon felül?

Ervin: Főleg angol nyelvű olvasmányok olvasásával, illetve angol nyelvű filmek nézésével próbálom csiszolni a tudásom.

Motiváció a tanuláshoz

SpeakMan: Miből tudsz motivációt meríteni a tanuláshoz, és hogyan maradsz motivált?

Ervin: Jó lenne eredeti nyelven is elolvasni a kedvenc könyveimet, illetve – bár a magyar szinkron kiváló – hallgatni a kedvenc filmjeimet.

SpeakMan: Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Ervin: Bár már 50 éves kor felett járok mégis belevágtam ebbe a kalandba és nem bántam meg, mert már látom az eredményét.
Úgy tűnik, hogy igaz a mondás, hogy sohasem késő elkezdeni…

congrats

 

Ezúton is gratulálunk Ervin, és köszönjük a válaszokat!


Ha szívesen megtapasztalnád, hogy mennyire gyorsan tud fejlődni angolod a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel, akkor gyere el hozzánk:

Jelentkezem
Share This