Eddig is tudtuk, hogy nyelvtanulásnak nincs korhatára.

Mégis sokan meglepődtek, amikor egy 2017-es felmérésből kiderült, hogy a 65 év feletti magyarok 37%-a beszél valamilyen idegen nyelvet.

Szóval bátran kijelenthetjük, hogy az angoltudás nem csak a 20 éveseké. 🙂 Sőt!

Egyre többen vágnak bele

Valójában nem csoda, hogy egyre többen kezdenek bele akár 50-es vagy 60-as éveikben járva a tanulásba. Ahogy nő a kivándorlás úgy növekszik azoknak a száma is, akik külföldön találnak párra és telepednek le. Így ma már nem ritka, hogy a család olyan taggal bővül, aki csakis angolul beszél. Ha szeretnénk magunkat megérteni az új családtaggal akkor pedig szükségünk lesz nyelvtudásra.

Az is komoly motivációt szokott jelenteni, hogy az angol megkönnyíti a külföldi utazásokat. Különösen a kint élő gyerekek és unokák meglátogatását.

De miért éri meg 50 felett belevágni az angoltanulásba?
Íme 5 ok:

A fentieknél sokkal izgalmasabb okokat is tudunk mondani, amiért megéri nekikezdened a nyelvtanulásnak:

1. Egy teljesen új kultúrába csöppensz

Miközben megtanulsz angolul egy izgalmas kultúrát is megismersz. Kitárul előtted a világ.

Az csak egy dolog, hogy ezek után bármilyen országban el tudsz boldogulni, mert az angolt mindenhol megértik. De gondolj bele mennyivel több kultúrát szívhatsz magadba:

  • Elolvashatod a leghíresebb angol irodalmi műveket eredeti nyelven – egészen új élmény lesz!
    Amikor zenét hallgatsz érteni fogod a szöveget és sokkal mélyebben átérezheted a mondanivalóját.
  • Ha megjelenik egy film, akkor élvezheted az eredeti hangot, ami rengeteget hozzáad a színészi játékhoz.
  • Haladó szinteken pedig már azt is megtapasztalhatod, hogy milyen érzés beülni egy színdarabra eredeti nyelven.

2. Jótékony hatással van az elmédre

Erről már írtunk részletesebben is: kutatások igazolják, hogy a nyelvtanulás javítja a gondolkozási és emlékezési képességeket. Emellett segíti a multitaskinget (azaz azt, amikor egyszerre több feladattal foglalkozol). És a legmegdöbbentőbb, hogy még az agyad méretét is növeli (egész pontosan a hippokampuszt, ami az előagy egy része).

3. Nem csak a munkában segít

Az teljesen egyértelmű, hogy a munka világában mekkora előnyt tud jelenteni az angoltudás. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy bármit is szeretnének elsajátítani (legyen az akár egy új hobbi a nyugdíjas évekre) az angol segítségükre lesz. Ma már az interneten bármit meg lehet tanulni. Mindenhez tömérdek mennyiségű, ingyenes lecke és képes vagy videós magyarázat létezik.

De a legtöbb tudás csak angolul érhető el.

4. Küzd az öregedés ellen

A nyelvtudás többek között az öregedés elleni küzdelemben is segíti az agyat. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói bebizonyították, hogy akik idegen nyelvet beszélnek ellenállóbbak a demenciával szemben.

Hihetetlennek hangzik, de bizonyított tény!

Így nem is olyan meglepő, hogy sokan azzal az indokkal vágnak bele a nyelvtanulásba 65 éves kor felett, hogy megtornáztassák és karban tartsák agyukat.

Angol nyelvtanfolyam idősebbeknek IS

5. Egy izgalmas csapat tagjává válsz

Ha a csoportos nyelvtanulást választod, akkor kihasználhatod a csapat erejét is. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb angoltanfolyam résztvevői összetétele nagyon vegyes. Mindenféle korosztály és szakma képviselteti magát.

Gyakorlatias óráinknak köszönhetően minden társaddal lehetőséged lesz együtt dolgozni.

Így megismerhetsz rengeteg érdekes embert és nőzőpontot cserélhetsz olyanokkal, akikkel egyébként valószínűleg soha nem is találkoznál.

Ez a változatosság pedig mindenkire üdítően hat!

Vágj bele most

Ha úgy érzed neked is jót tenne az angoltudás, akkor ne késlekedj tovább, vágj bele most! 🙂

Próbáld ki gyakorlatias, csoportos tanfolyamainkat. Tapasztald meg milyen élmény a tanulás egy 100% beszédre és 0% könyvre épülő módszerrel! Első lépésként töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket:

banner_button

Piroska Dóra, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This