Semmi számmisztika, de a három fenti szám mégis fontos lehet ahhoz, hogy megtanulj folyékonyan beszélni angolul.

Hogy miért és mit jelentenek? Hogyan segítenek neked abban, hogy annyi év után végre magabiztosan menjen az angol? Ezt hadd fejtsem ki neked egyesével.

100 – ennyit kellene beszédet gyakorolnod

Szerinted egy angolóra hány százaléka kellene, hogy beszéddel teljen? 30%, 50% vagy esetleg még több?

Mi azt mondjuk, hogy a 100%-a!

Mert gondolj bele: a beszéddel együtt berögzül az is, hogy nyelvtanilag helyesen rakd össze a mondatokat. Így tanultad meg az anyanyelvedet is. Addig beszéltél, amíg már nem ment szinte hiba nélkül, és teljesen folyékonyan.

És ehhez nem kellett elolvasnod egy nyelvkönyvet sem. Valamint arra sem volt szükség, hogy tudd a múlt idő jelét elméletben, hiszen enélkül is tökéletesen használtad a szóbeli gyakorlás által.

Nincs szükség tankönyvekre és nem fontos az sem, hogy egy munkafüzet feladatait töltögesd, vagy épp angol nyelvű szövegeket hallgass egy magnón. Ezeket ugyanis mind megteheted egyedül, otthonról! De a tanórának szerintünk a beszédről kellene szólnia.

Mert beszélni csak beszélve lehet megtanulni. Ez a 100% beszéd 0% könyv módszerünk lényege.

3923 – ennyi ember szükséges

Nyelviskolánk alapítása óta 3923 embert tanítottunk angolul beszélni. 3923 ember kellett hozzá, hogy azt tudjuk mondani neked: a hatékony angoltanuláshoz modern, beszédközpontú és csoportos módszerre van szükség.

Azt, hogy miért fontos a modern módszer ugye nem is kell elmagyaráznom? Képzeld csak el, hogyha az orvosok nem képződnének tovább, hanem mondjuk 50, vagy 100 évvel ezelőtti, elavult módszerekkel kezelnének. Szívesen megbíznál egy ilyen dokiban? Vagy inkább valaki olyanhoz fordulnál, aki a modern kezeléseket és szereket használja? Gondolom nem is kérdés!

Akkor az angoltanulásnál sem érdemes leragadnod az elavult, időt múlt módszereknél. Amik sok évvel ezelőtt írt  tankönyvekre és kazettákra hivatkoznak.

A beszédközpontúság fontosságát már az előző pontomnál kifejtettem. De mi a helyzet a csoportos módszerrel?

Két óriási előnye is van, amivel segíti a tanulást. Az egyik nagy előny, hogy a csapattársak azok, akik motiválni tudnak, ha fel akarnád adni. Óriási a húzóereje egy jó társaságnak, akik öntik egymásba a lelket és akikért egy nehéz héten is ráveszed magad arra, hogy bemenj az órára.

A csoportos tanulás másik óriási előnye pedig az, hogy így sok fajta kiejtéssel és akcentussal találkozhatsz és képes leszel többféle beszédet megérteni.

llletve több emberrel is gyakorolhatsz az órákon. Ez azért jelent előnyt, mert ha mindig csak egyvalakivel angolozol, akkor könnyen megszeppenhetsz, hogyha egy éles helyzetben új emberekkel kell beszélned.

5 – ennyi év sem kell

Egy jó módszerrel nem szükséges hosszú évekig tanulnod. Hozzánk rengeteg olyan tanuló érkezik, aki 5-10 éve tanul angolul és mégis gondban van, ha egy turista 1-2 mondatban útbaigazítást kér tőle. Majd elvégez nálunk pár tanfolyamon és máris meg mer szólalni. Sőt! 🙂

Őszintén, az ilyen visszajelzésekre vagyunk a legbüszkébbek:

Gyertek el és próbáljátok ki! Röviden; 60 óra alatt többet TUDOK, mint amit sikerült összemakogni 15 évnyi közoktatás után…

Posted by Kékesi Kriszti on Monday, 13 March 2017

Az a célunk, hogy megtanítsuk angolul beszélni egész Magyarországot. És ezen már 5 éve dolgozunk rendíthetetlenül.

Pont a héten ünnepeltük a szülinapunkat, fergeteges hangulat volt! Ha van kedved belekukkantani, akkor nézd meg ezt a videót:

Összegezzünk

Na szóval a fontos számok, amik segítenek az angoltanulásban:

  • 100 – az órák száz százaléka legyen hasznosan eltöltve, lehetőleg beszédgyakorlással.
  • 3923 – olyan iskolát válassz, ahol már legalább ennyi elégedett diák van és ahol csoportban tanulhatsz.
  • 5 – ha egy módszerrel 5-10 év alatt sem érsz el a célodig, akkor keress jobbat! Mert egy működő módszerrel az angoltanulás nem tart hosszú évekig és nem egy szenvedés.

Mi nem árulunk zsákbamacskát, és nem kell egy vagyont kifizetned, hogy megtudd működik-e a módszerünk. Ezért, hogy megismerhesd a Speak!-et szeretettel meghívunk az ingyenes és kötelezettségmentes szintfelmérőnkre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This