Mi köze az Ikea áruháznak az online nyelvtanuláshoz és az angol tanfolyamokhoz? Elárulom, hogy segítsek neked hatékonyabb nyelvtanulóvá válni. 😉

Az Ikeába bútort vásárolni jár az ember (vagy esetleg svéd húsgolyót enni 😀 ), de semmiképp sem nyelvleckéket venni. Szóval akkor mégis mi köze lehet az angoltanuláshoz? Bevallom nem sok. De az áruház példája remekül szemlélteti miért adja fel olyan sok ember a tanulást.

Szóval ha te szeretnél eljutni a magabiztos angol beszédig, akkor érdemes tovább olvasnod.

Ikea = online angoltanulás

Próbáltál már idegeskedve összeszerelni egy Ikeás bútort? Néha hosszú órák alatt sem akar összeállni az áhított darab, és az ember csak egyre mérgesebb és elkeseredettebb lesz. Na  ebben hasonlít az Ikea az online angoltanulásra.

Az áruház sok bútort olcsóbban tud kínálni, mivel lapra szerelve árulják őket. Ezzel sokat spórolnak és így spórolhat a vevő is spórolhat. De amit megtakarítunk azért az időnkkel kell fizetnünk, az otthoni összeszerelés ugyanis nehézkes tud lenni.

Az online angoltanulás is ilyen lapra szerelt megoldás: olcsó (vagy akár teljesen ingyenes), de nagyon sok idő és energiabefejtetést igényel. És még annál is több kitartást.

Félre ne érts, tény, hogy meg lehet tanulni az internet segítségével önerőből angolul. De nem véletlen, hogy kevés embernek sikerül. Ugyanis ez a módszer nehezebb. Azt igényli, hogy az ember magától „szerelje össze” az angol nyelv elemeit, és legtöbbször még pontos használati utasítás sem jár hozzá, így nagyon időigényes. A legtöbb ember feladja, mielőtt még elérné a célját, mivel nem tud elég hatékonyan fejlődni.

Beszédközpontú angol tanfolyam = összeszerelt bútor

Ha az online tanulással nem érsz el sikereket (vagy csak eleve azt érzed, hogy nem lenne hozzá elég motivációd), akkor érdemes elgondolkodnod egy beszédközpontú angol tanfolyamon.

Egy jó tanfolyamon ugyanis nem lapra szerelt tudást kapsz, hanem egy tökéletesen felépített rendszert. Nem rabolja az idődet, hiszen hatékonyan és fokozatosan haladva juttat el a magabiztos angoltudásig. A tanárok fejében ott van az összeszerelési útmutató és már rengeteg diáknak segítettek ezzel. Így nem neked kell kitalálni és összerakni a dolgokat.

Ez segíteni fog abban is, hogy ne veszítsd el a motivációdat, hiszen érezni fogod, hogy folyamatosan fejlődsz. És még a tanárod és csoporttáraid támogatása és visszajelzései is tolnak majd előre.

Szóval érdemes megfontolnod, hogy belevágj egy tanfolyamba. Mert ugyan drágább, mint az online tanulás, de sokkal hatékonyabb tud lenni. És hidd el, az idődnél semmi nem értékesebb.

Ha kipróbálnád milyen a tanulás a 100% beszéd, 0% könyv módszerű angol tanfolyamainkon, akkor első lépésként gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This