Kép forrása: wayhomestudio – www.freepik.com

„Jó pap holtig tanul” – tartja a mondás. De vajon a jó angoltanuló is? Nézzük meg kicsit, hogy mikor jön el az a pont, amikor a nyelvtanulás befejezettnek minősül.

A tanulás lehet egy életen át tartó, gyönyörű folyamat. Ha például valaki beleszeret az angol nyelvbe (vagy esetleg ezzel kapcsolatos szakmát választ), akkor valószínűleg folyamatosan örömmel tanulja majd. De mi a helyzet abban ez esetben, ha egy „egyszerű halandó” szeretné megtanulni a nyelvet? Mikor jön el az a pont, amikor már tényleg kimondhatjuk, hogy ennyi, a nyelv megtanulva, minden kipipálva?

Legyük őszinték

A szomorú igazság az, hogy a legtöbb tanuló számára akkor lesz befejezett az angoltanulás, amikor több évnyi szenvedés után egyszerűen feladja.

Amikor félbehagy egy tanfolyamot, vagy amikor szabadkozva mondja a tanárának, hogy „Sajnos most nem fog beleférni az időmbe/költségvetésembe a folytatás”. De a valódi indok ilyenkor az szokott lenni, hogy nem látjuk a sok tanulás eredményét, így egyszerűen feladjuk. Sőt, sokszor még azt is elkönyveljük, hogy nekünk semmi nyelvérzékünk.

Pedig ha a megfelelő módszerrel és tanárral tanulnánk, akkor ezt az idő előtti feladást el tudnánk kerülni. És rengeteg az ablakon kiszórt pénzt is megspórolhatnánk.

Ha Te nem szeretnél azok közé tartozni, akiknek akkor ér véget az angoltanulás, amikor szomorúan feladják, akkor nagyon alaposan figyelj oda arra, hogy olyan módszert válassz, ami eredményes. Ahol tényleg azt érzed, hogy egyre közelebb kerülsz a magabiztos angol beszédhez, és ahol hétről-hétre látod magadon a fejlődést.

Feladás nélkül a véget a beszéd jelenti

Hogyha nem adod fel a tanulást, akkor szerintem ott ér véget a folyamat, amikor megtanulod az angolt olyan szinten, hogy már magabiztosan megy a mondatalkotás és a beszéd. Hiszen ezen a ponton tényleg képes vagy gyakorlatban használni a nyelvet, így legyen akármilyen célod is a tanulással – jobb munka, nyelvvizsga, külföldre költözés, utazás, stb. – el fogsz boldogulni.

Ebben megint csak az fog segíteni, ha jól választod meg a tanulási technikád és beszédközpontúan angolozol. Mi ebben tudunk segíteni a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel. Próbáld ki:

Jelentkezem
Share This