Blogunkon számtalan hasznos tippet és tanácsot osztottunk már meg veled, amelyek segítségével gyorsabban és hatékonyabban tehetsz szert magabiztos angol nyelvtudásra és beszédkészségre.

Most arról szeretnék beszélni neked, hogy milyen praktikákkal hangolódhatsz rá a brit angol gyakorlására. Lássuk tehát, mit adtak nekünk a britek?

1. Fish and chips

A fish and chips a hatékony halászatnak és az alapanyagok alacsony árainak köszönhetően válhatott nemzeti étellé Angliában. Ez a tradicionális brit street food gyakorlatilag minden városban kapható.

Ha éppen nem tudsz a tanulásra koncentrálni, mert kopog a szemed az éhségtől, üss össze egy fish and chipset – természetesen angol nyelvű receptből, és máris két legyet ütsz egy csapásra.

2. Az európai teázás kultúrája

Szűklátókörűség lenne azt állítani, hogy a globális teázás kultúrája Angliából származik, de az kétségtelen, hogy Európában a legtöbben a szigetországhoz kötik azt.

Ha úgy érzed, nem tudsz kellőképpen fókuszálni a tanulásra, lazíts egyet. Főzz egy kellemes Earl Grey-t, majd ízesítsd egy kis tejjel, ahogyan az angolok isszák. A tea ugyanis élénkítő hatású, ráadásul azonnal “angolos hangulatba” kerülsz tőle. 🙂

3. Monty Python

A Monty Python-csoportot öt brit író-színész alapította, és olyan klasszikusokat köszönhetünk nekik, mint A Repülő Cirkusz (Monty Python’s Flying Circus), a Gyalog galopp (Monthy Python and the Holy Grail vagy éppen a Brian élete (Life of Brian).

Ha szeretnéd összekötni a kellemeset a hasznossal, nézd meg a felsorolt remekművek valamelyikét eredeti nyelven, és tanulj belőle.

4. The Beatles

Kizárt, hogy ne ismerd a The Beatles nevű angol beatzenekart, akik olyan mértékű hatással voltak a popzenére, hogy énekesük John Lennon egyszer még azt is megengedte magának, hogy azt nyilatkozza, népszerűbbek, mint Jézus Krisztus – meg is lett a következménye.

Ha új szavakat szeretnél tanulni, vagy a kiejtéseden javítanál, nyugodtan tegyél fel egy Beatles-lemezt, és fejlődj kikapcsolódás közben.

Ha kellőképpen ráhangolódtál az angoltanulásra, akkor próbáld ki 100% beszéd 0% könyv módszerünket, aminél intenzívebb beszédfejlesztésért már Londonig kellene repülnöd. Első lépésben jelentkezz be ingyenes szintfelmérőnkre, hogy közösen meg tudjuk nézni, honnan kell elindulnod a tanulásban (+azonnali ajándék vár rád a regisztráció után):

button

 

Share This