Mi köze van a nyári angol tanulásnak a parasztokhoz? És miért olyan fontos, hogy ne tarts túl hosszú kihagyásokat a nyelvtanulásban?

Azt vettem észre, hogy az emberek agyába erősen beleégett az, hogy a nyár a pihenés időszaka, és ilyenkor nem kell, sőt, nem is érdemes tanulni.

Persze érthető, hiszen iskolás korunkban tényleg ez volt a nyári szünet lényege. De úgy gondolom, hogy mégis óriási hiba. Kezdjük ott, hogy a nyári szünet eredetileg nem a pihenésről szólt.

Nyáron a parasztok nem tanultak csak

Hidd el, nem arra próbálok utalni, hogy amennyiben nyáron pihensz paraszt lennél. De érdekes megnézni hogyan is alakult ki maga a nyári szünet.

Amikor bevezették Magyarországon a tankötelezettséget, akkor bizony az ország nagy része a mezőgazdaságból élt, tehát paraszt emberek voltak. A szó legnemesebb értelmében.

Így amikor eljött a nyár és a betakarítás ideje, akkor a szülőknek szükségük volt a gyerekek segítségére is. Így iskolába járás helyett végül otthon maradtak a csemeték, hogy tudjanak segíteni a gazdaságban. Emiatt végül az iskola inkább bezárt nyárra.

A nyár nem akadály a tanulásra

Ebből is láthatod, hogy magával a nyárral semmi gond nincs, tökéletesen lehet tanulni olyankor is. Főleg kellemesen légkondicionált helyeken, vagy online óráákon. 🙂 Ezért én arra biztatlak, hogy nyáron is képezd magad, különben visszaesel!

Akár angolul tanulsz, akár bármilyen más képesség elsajátításán dolgozol: ha megpihensz 1-2 hónapra, akkor vissza fogsz fejlődni. Sajnos nem lehet csak úgy szüneteltetni a dolgokat és aztán ugyanott folytatni, mert ha valamivel nem foglalkozunk aktívan, akkor az kopni kezd.

Szóval mindegy, hogy mit tanulsz, de ne add fel a nyárra! Ne állj meg a fejlődésben! És ha van gyermeked, akkor őt is segítsd ebben! (Persze azért pihenj is, hiszen az is fontos. De ne csak erről szóljon a nyarad.)

Fogd fel lehetőségnek

Ne akadályként, hanem inkább lehetőségként gondolj erre az időszakra. Például angolul tanulni talán nyáron a legkifizetődőbb. Ugyanis ez az évszak rengeteg lehetőséget ad arra, hogy rögtön ki is élvezd a megszerzett tudásodat.

Gondolj csak bele, hogy milyen jó érzés lenne, ha a külföldi nyaraláson már bátran használnád a megtanult mondatokat. Vagy ha épp egy fesztiválon, vagy buliban tudnál jófej külföldiekkel ismerkedni angolul.

Arról nem is beszélve, hogy akinek nagyobb nyári szabadsága, vagy szünete van az ilyenkor kihasználhatja a nyarat arra, hogy pár hetet rászán az intenzív tanulásra.

Így rövid idő alatt elképesztő mértékű fejlődés érhető el. És intenzív képzések, tanfolyamok szinte minden területen elérhetőek. Természetesen angolból is, és természetesen itt a Speak! Nyelviskolában is van intenzív angol nyelvtanfolyam.

Szóval arra biztatlak, hogy fogd fel a nyarat úgy, mint egy tökéletes lehetőséget az önfejlesztésre!

Vágj bele még idén nyáron az angol tanulásba! Első lépésként szeretettel várunk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This