Nyelvtanulási Fitnesz Program 4. edzés – Speak! Nyelviskola

Ugye Te sem kezdesz neki az edzésednek bemelegítés nélkül? Akkor miért gondolod, hogy az angoltanulás, vagyis egy mentális edzés előtt nem kell megtenned ugyanezt? Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola tanára és a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzője mai tréningjében a bemelegítés fontosságára hívja fel a figyelmedet.

Az egész napi munka után rá kell hangolni az agyat, és a szervezetet a tanulásra, és az edzésre. A tanulás is edzés, csak itt az agyadat edzed, terheled és feszegeted a határait.

Mert mi az, amit teszünk, mielőtt bárminek nekikezdünk?

Felkészülünk rá.

Így van ez mindennel, az evéstől a tanulásig. Mielőtt eszel, elmész bevásárolni, kaját készítesz, tányért és evőeszközöket raksz ki, tehát bemelegítesz az evéshez. Rákészülsz.

Mért hagynád ki tanulás vagy sportolás előtt a bemelegítést?

Bármilyen edzésforma előtt állsz is, mindig készülj fel fejben és fizikailag is. Melegítsd be az izmaidat, készítsd fel őket a terhelésre. Ha elmulasztod, akár egyszer is, annak súlyos következményei lehetnek.

Ugyanígy tanulás előtt ismételd az addig tanultakat. Nézd át mit vettetek előző órán, mi az, amit eddig tanultál. Pörgesd át a jegyzeteidet, idézd fel a legutolsó anyagrészt, hangold rá magad az órára.

Ezzel nem csak az agyműködésedet serkented, de könnyebben fogod befogadni az új információkat, szavakat, kifejezéseket, nyelvtani szerkezeteket is.

bemelegites_speak_nyelviskola

Mi történik, ha nem melegítesz be edzés előtt?

A bemelegítés nélküli sportolás tünetei:

– gyors izomfáradás
– esetleges sérülések
– gyorsabb motiváció csökkenés
– szétszórt figyelem

A bemelegítés nélküli tanulás tünetei:

– gyorsabb elfáradás
– csökkent koncentráció
– esetleges kudarcélmény
– szétszórt figyelem

A végeredmény mindkét esetben ugyanaz.

Tanulság: melegíts be.

Minden egyes alkalommal, amikor tanulsz. Ne spórold meg, mert sérülés, kudarc, motivációvesztés lesz a vége.

A bemelegítés nem a legkreatívabb, legizgalmasabb, legnagyobb kihívást jelentő része a tanulásnak. De segít a „jelenbe hozni” magadat, ráhangol az elvégzendő edzésmunkára, és felkészíti a szervezetet a rá váró megterhelésre.

A Speak!-ben is ezért kezdünk minden órát bemelegítő gyakorlatokkal. Függetlenül attól, hogy milyen szinten van az adott csoport. Függetlenül attól, hogy egy sokadik tanfolyamát végző diák már akár 100-150 alkalommal is megcsinálta korábban.

A bemelegítés nem tudásszint, rutin, vagy kedv kérdése, és nem is szabadon választható program, hanem az a minimum, amit mindenkinek teljesítenie kell, aki edzeni akar.

Jó bemelegítést, sok sikert és kitartást a tanuláshoz!

Ha Te is szeretnél egy tudatosan felépített edzéstervvel, jó edzőkkel angolul tanulni, akik nem engedik, hogy elmenekülj az első nehézség láttán, akkor jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre és oktatási tanácsadásunkra, és vágj bele:

button

lazar_zsanett

Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola tanára, és a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzője

Share This