Nyelvtanulási Fitnesz Program 5. edzés – Speak! Nyelviskola

Tartasz az új dolgoktól? Rosszul viseled a változást? Vagy épp ellenkezőleg: nyitott vagy az újra, és keresed a kihívásokat? Bárhogy is legyen, Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola tanárának és a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzőjének mai írásában sokat tanulhatsz a változásról. (Ha lemaradtál az előző edzésről, ide kattintva elolvashatod azt is).

Változás.

Ez a szó van, akit megijeszt, másokat kíváncsivá tesz, és akad olyan is, aki kifejezetten szereti és keresi. Egy biztos: változás van. Soha semmi sem állandó.

Minden változik körülöttünk, és Te is változol évről-évre, hónapról-hónapra, sőt, akár napról-napra. Kis dolgokban is, olyanokban, amiket tudatosan nem is veszel észre.

A tanulás és az edzés is egy folyamat, ami sok változásból áll. Minden tanulással töltött órával változik a szókincsed, a tudásod, a hozzáállásod, és minden edzéssel eltöltött idővel kitartóbb, és erősebb leszel mentálisan is.

valtozas-nyelviskola-nyfp

A változásra szükség van. Kell nekünk. Ha minden állandó lenne és ugyanolyan maradna, nem lenne fejlődés, és nem lenne több kihívás.

A változást befogadni is változást igényel. Új tananyag, új környezet, új csapattagok, új edzőtársak, új edző, új tanár. Először talán ellenállsz, és ragaszkodsz a régi jól megszokott kerékvágáshoz, de újat csak akkor tanulsz, ha elfogadod, hogy ami változik, a  hasznodra válik.

Új embereket ismersz meg, új gyakorlatokat sajátítasz el, más tanítási/edzői stílussal találkozol. Ezáltal mind több leszel. Minél több változást élsz meg, annál könnyebben veszed az akadályokat és az újdonságokat és kihívásokat az életedben.

Változást elérni csak úgy tudsz, ha igent mondasz az új dolgokra. Ha fittebb akarsz lenni, ne  a régi diétát és edzéstervet kövesd, ami nem vált be, bár kényelmes volt.

A kényelem a fejlődés ellensége. 

Újíts! Kérj segítséget. A segítségkérés is egy nagyon fontos dolog, legalább annyira, mint  a segítségnyújtás.

Élvezd a kihívást, az új edzésformát, az új nyelvtani szerkezeteket, mert ez mind  a tanulási folyamat része. Amint megállsz, és azt mondod ennyi, elég volt, elértem, amit akartam, miközben tudod, hogy még bőven van mit tanulni és fejlődni, saját magadat csapod be. Szép lassan elveszíted azt a  formát, vagy tudást, amiért megdolgoztál.

Az izom is visszafejlődik pár hónap alatt. Ugyanígy a megtanultak is elavulnak gyakorlás nélkül. 

Az egészséges életmód és a tanulás egy életre szóló folyamat. Mindig van mit tanulni, mindig van hova fejlődni.

Ez jusson eszedbe, amikor változás jön az életedbe – és várd tárt karokkal.

Ha Te is szeretnél egy tudatosan felépített edzéstervvel, jó edzőkkel angolul tanulni, akik nem engedik, hogy elmenekülj az első nehézség láttán, akkor jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre és oktatási tanácsadásunkra, és vágj bele:

button

lazar_zsanett

Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola tanára, és a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzője

Share This