Hogyan építsd a nyelvtudásodat dióból hatalmas diófává? – Speak! Angol Nyelviskola

A tavaszban az a mámorító, hogy mindig ott lapul benne az újrakezdés, a megújulás esélye. A Speak! Angol Nyelviskola nagyon erősen hisz abban, hogy bármilyen kudarc is ért valakit a nyelvtanulás során korábban, sosincs késő újrakezdeni.

Persze nem mindegy a hogyan.

Leegyszerűsítve 3 lehetőséged van, ha újra akarod kezdeni az angollal:

  1. Újra rálépsz a régi útra és hagyományos módszerekkel (tankönyv, magántanár, hagyományos angol nyelviskola kiscsoportos tanfolyama stb.) próbálkozol. Kérdés: ha egyszer már megégetted velük magad, miért kockáztatod az újabb kudarcot?
  2. Online tanulás, forradalmi csodamódszerek. Szerintünk az online tanulás nagyon jól ki tudja egészíteni a csoportos, „offline” tanulást. (Zárójel: ezért nyitotta meg pár hete a Speak! Angol Nyelviskola is a saját, virtuális osztálytermeit a Quizleten.) Az online tanulással, és a „forradalmi csodamódszerekkel” (akinek nem inge, ne vegye magára) viszont mindig felmerül a kérdés: találkoztál már olyan emberrel, aki ezekkel a módszerekkel megtanult angolul beszélni?
  3. Beszédközpontú nyelvtanulás. Rizikós, mert még viszonylag új, talán picit túl kézenfekvő is, igaz? A kommunikatív nyelvtanulással kapcsolatban is jogosan merül fel tehát a kérdés: működik?

Röviden? Igen.

Kicsit hosszabban? Igen, sőt, meggyőződésünk szerint a többség számára csak ez működik.

Még hosszabban? Azt gondoljuk, hogy a kommunikáció alapja a beszéd, angolul beszélni pedig csak beszéd közben lehet megtanulni. A Speak! Angol Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere erre az egyszerű, józan logikára (és több tízezer órányi tanítási gyakorlatra) épül. Semmi hókuszpókusz, csak sok gyakorlás, folyamatos beszéd, fölösleges elméleti magyarázatok és monoton magolás nélkül.

angol-nyelviskola-dio

Ki lehetne hitelesebb ebben, mint az a diákunk, aki 3 tanfolyamot végzett el a Speak!-ben?

„Voltam egy 3 napos tréningen, amit egy amerikai előadó tartott, tolmácsolással. Nagyon sokat értettem az eredeti szövegből, többször angolul jegyzeteltem, nagyon lelkesítő volt. A filmekből egyre többet értek. Szívesen nézek angol nyelvű sportközvetítést is. Már rendszeresen olvasok rövid történeteket és a lényegét megértem. A szókincsem folyamatosan fejlődik, a kiejtésem javul, a nyelvtant még fejlesztenem kell, de ez is lelkesít. Annyi dicséretet kapok itt, ami újabb és újabb erőfeszítésekre sarkall.” (Kleofás Marianna)

Itt a tavasz és egy újabb esély az újrakezdésre. De az újrakezdéshez MOST kell megtenned az első, vagy a következő lépést.  Van is egy nagyon idevágó és inspiráló idézet B. C. Forbes-tól, amit Szalai Gabinál olvastam, amely így hangzik: „It is only the farmer who faithfully plants seeds in the spring, who reaps a harvest in the autumn.” Vagyis –szabad fordításban–, csak az a farmer fog szüretelni ősszel, aki hűségesen elveti a magokat tavasszal.

angol-nyelviskola-diofa

Függetlenül attól, hogy a nyár végére, őszre, karácsonyra, vagy jövő ilyenkorra szeretnél eljutni az aktív és kommunikációképes nyelvtudásig, most kell elvetned a magokat.

Tedd meg a következő lépést azon az úton, amin már egyszer elindultál velünk azzal, hogy elolvastad a Speak! Angol Nyelviskola mai bejegyzését. Tapasztald meg mennyivel hatékonyabb, gyorsabb és eredményesebb így angolul tanulni. Kommunikatívan. Tankönyv nélkül. Folyamatosan beszélve. Hajrá!

banner_button

Share This