Ez a sötét, kissé nyomasztó időjárás tökéletes alkalmat ad arra, hogy bekuckózz és fejleszd kicsit a szókincsedet. Így most a Speak! angol nyelviskola csapata egy adag sötétséggel kapcsolatos kifejezést gyűjtött neked.

Közeledik a tél, egyre korábban sötétedik. Ennek egy nagy előnye van: tökéletes alkalmat ad arra, hogy kinti programok helyett inkább tanulj egy kicsit. Például egy pár sötétséggel kapcsolatos angol idiómát és kifejezést, amik segítségével választékosabban fejezheted ki magad. 😉

És hogy mik is az idiómák? Azok a kifejezések, amiket nem szó szerint érdemes fordítani, hiszen átvitt jelentéssel bírnak. Anyanyelvi beszélők előszeretettel használják őket, így megéri ismerned a jelentésüket.

Íme a sötétséggel kapcsolatos angol kifejezések:

1. Grasping in the dark – Jelentése: A sötétben tapogatózni

Definition: To seek out a solution, meaning, or sense of purpose in a blind, aimless, or uncertain manner. Often used in the progressive tense.
Example: We’ve been grasping in the dark for a way to pay our mortgage, but I just don’t see how we’ll be able to afford it anymore.

2. Dark days – Jelentése: Sötét idők

Definition: Times of extreme misfortune or difficulty.
Example: The company struggled on through some dark days several years ago, but it has since established itself.

3. The dark side of (someone or something) – Jelentése: A sötét oldala (valakinek vagy valaminek)

Definition: The negative or troubled part of someone or something that is usually concealed.
Example: I had never seen the dark side of Mary before, and I have to tell you that I was horrified when she lost her temper.

4. Shot in the dark – Jelentése: Megalapozatlan találgatás/tipp

Definition: A guess or estimate with very little or no assurance as to its accuracy.
Example: Well, this is just a shot in the dark, but I’m going to say that the answer to the question is 52.

 

A kifejezéseket már megtanultad és arra vágysz, hogy a beszédkészséged is fejleszteni tudd? Akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert. Jelentkezz egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Share This