Óriási adománycsomagot küldtünk a rászoruló gyerekeknek:

A Speak! angol nyelviskola III. Nagy Tankönyvgyűjtési Jótékonysági Akciójában 1138 db használt nyelvkönyvet gyűjtöttünk a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Ezek a könyvek eddig a polcon porosodtak, most viszont kincset érő adománnyá válnak. A Szeretetszolgálat segítségével ugyanis olyan hátrányos helyzetű térségekbe jutnak el, ahol a tankönyv luxuscikknek számít.

Az összejött tankönyvek, nyelvtanulást segítő kiadványok, és hanganyagok piaci értéke becsléseink szerint közel 2,4 millió forint. Nagyon köszönjük, hogy velünk jótékonykodtatok!

Mi elképesztően büszkék vagyunk, csodás volt látni az összefogást. A legutóbbi, 2017-es Tankönyvgyűjtés eredményeit 425 db könyvvel sikerült túlszárnyalnunk, hiszen akkor 713 db könyvet gyűjtöttünk.

A teljes könyvadomány sikeresen bepakolva a Baptista Szeretetszolgálat autójába.

Hogyan zajlott az adománygyűjtés?

A nyelviskolánk arra kérte diákjait, és az érdeklődőket, hogy hozzanak be magukkal egy használt nyelvkönyvet, szótárt, vagy bármilyen nyelvtanulást segítő kiadványt, amit felajánlhatnak a rászorulóknak. Hiszen ma már egyértelmű, hogy a magabiztos nyelvtudás jobb lehetőségeket biztosít az életben – legyen szó akár továbbtanulásról, munkavállalásról, vagy a világ megismeréséről.

A gyűjtésünk célja ezért az volt, hogy segítse a nyelvtanulást, és így jobb lehetőségeket teremtsen a nehéz sorsú gyermekeknek, illetve az adományozóknak is.

A nyelviskola minden behozott adományt egy 7.990 Ft értékű angoltanulást segítő ajándékcsomag felajánlásával jutalmazott, hogy az adományt behozók is közelebb kerüljenek a jó nyelvtudáshoz. (Az ajándékcsomag tartalmazott egy 2.990 Ft értékű belépőt nyelvtanulási előadásunkra, illetve egy 5.000 Ft értékű kedvezménykupont, amit beszédközpontú angol tanfolyamainkra lehetett beváltani.)

Az akció keretein belül 1138 db tankönyv gyűlt össze. A könyvadomány piaci értéke így meghaladta a kétmillió forintot.

Dunay Péter (a Speak! angol nyelviskola szakmai vezetője) az összegyűlt tankönyvek egy részével.

Miért pont tankönyveket gyűjt egy tankönyvmentes nyelviskola?

„Tapasztalatból tudjuk, hogy egy tankönyv nem tud megtanítani angolul beszélni. Mi ezért döntöttünk a 100% beszéd, 0% könyv módszer mellett. De ez még nem jelenti azt, hogy a könyvek nem értékesek.” – mondta Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola alapítója és szakmai vezetője.

Iskolánk célja, hogy tankönyvmentesítse az angoloktatást, és a beszédközpontúságra helyezze a hangsúlyt. De tudjuk, hogy sajnos vannak olyan térségek, ahol egy nyelvkönyv is luxusnak számít, és ezáltal rengeteget segíthet abban, hogy a nehéz sorsú gyerekek elindulhassanak az angoltanulás útján.

Ezért döntöttek úgy, hogy újra jótékonysági tankönyvgyűjtést rendezünk. Az adományozóknak pedig olyan ajándékcsomagot ajánlottunk fel, mellyel a polcon porosodó nyelvkönyveiket beszédközpontú angoltanulásra cserélhetik.

Az összegyűlt könyveket 2019. szeptember 16-án adtuk át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik gondoskodnak arról, hogy az adomány lehető legjobb helyre kerüljön.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk jótékonykodott!

Share This