Kép forrása: freepic.diller – www.freepik.com

Egyre többen vágnak bele az angoltanulásba, de az angolul beszélő magyarok száma mégsem növekszik drasztikusan. Körbejártuk, hogy mi lehet az oka, hogy annyian belebuknak a nyelvtanulásba.

Van két hiba, amit tanulók ezrei követnek el, és ezek miatt soha nem jutnak el a magabiztos angoltudásig. Pedig sokan észre sem veszik, hogyha beleesnek valamelyikbe… Ezért úgy gondolom fontos, hogy Te tisztában legyél velük és elkerülhesd őket.

1) Tanulgatsz, nem pedig tanulsz

Az egyik leggyakoribb hiba az, hogyha valaki szeretne megtanulni angolul, de nem kötelezi el magát igazán a tanulás mellett. Mondjuk letölt egy nyelvtanulós alkalmazást, vagy beszerez pár könyvet. De aztán heti 1x veszi csak elő őket. Szóval csak tanulgat, de nem teljes erőbedobással tanul.

Hadd legyek veled őszinte: a nyelvtanulásba bele KELL rakni az időt és energiát, különben semmi értelme nem lesz. Nincsenek azonnali megoldások és csodamódszerek, amikkel pár hónap alatt megtanulod az egész nyelvet.

Valamiért ez sokakat megdöbbent, pedig teljesen logikus. A tanuláshoz mindig kell az idő, gondolj csak bele mit csinálnak a kisiskolások, amikor írni tanulnak: hosszú időn keresztül, naponta gyakorolnak (akár órákig). Egy gyerek se tanulna meg rendesen írni úgy, hogy hetente 1x gyakorol csak 20 percet. Nem csoda, hogy ez a módszer az angoltanulásnál sem vezet eredményhez.

Ha Te komolyan szeretnél megtanulni angolul, akkor azt javaslom gyakorolj minden nap, még ha néha csak napi pár percet is. És legalább heti 5-6 órát szánj rá a tanulásra.

2) Változást vársz, de nem vagy hajlandó változtatni

A másik gyakori hiba, amivel rengeteg tanuló szabotálja magát az, hogy nem akar vagy nem mer változtatni.

Mondok erre egy klasszikus példát: több hónapig próbálsz megtanulni angolul és tényleg beleteszed az időt, de nem érsz el eredményt. Azt várod, hogy valami megváltozzon és végre áttörést érj el, de közben Te mégsem változtatsz semmin. Ugyanazzal a módszerrel és ugyanannyit tanulsz. Majd csalódsz, amikor nem jön a várva-várt változás.

Ugye érzed, hogy ez így problémás?

Ha változást szeretnél, akkor elsőként neked kell változtatnod! Ha azt érzed, hogy nem érsz el eredményeket, akkor változtass a tanulási módszereden. Kezdj el más eszközzel, vagy más személlyel tanulni. Vagy legyen más időbeosztásod. A lényeg, hogy tegyél és változtass!

Amennyiben a hagyományos módszerekkel még nem tudtál sikereket elérni, akkor én azt javaslom, hogy változtass és próbáld ki a modern, beszédközpontú nyelvtanulást. Mi a 100% beszéd, 0% könyv módszerre esküszünk, amit most egyszerűen kipróbálhatsz:

Jelentkezem

Share This