Összegyűjtöttem neked 3 vicces sorozatot, amivel szórakozva fejlesztheted az angolodat – ráadásul elég ha napi 20 percet rászánsz!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ha angolul tanulsz akkor érdemes minden egyes nap foglalkoznod ezzel egy picit. Na de mi van akkor, ha egy fárasztó nap végén haza esve semmi erőt nem érzel a tanuláshoz?

Rakj be egy 20 perces sorozat epizódot, és ki is pipálhatod a napi angolozást – ráadásul még jól is fogsz szórakozni!

Ne értsd félre, pusztán sorozatokból nem könnyű megtanulni a nyelvet, de remek kiegészítői lehetnek egy angol tanfolyamnak, vagy a nyelvóráknak. Remekül fejlesztik a hallás utáni szövegértést, és a szókincset. Ehhez persze az kell, hogy angol nyelven, és angol felirattal nézd őket. Ebben tökéletes társad lehet a Netflix, ahol rengeteg sorozat (a mi 3 ajánlásunk is) megtalálható eredeti nyelven, feliratozva.

Íme 3 sorozat angolod fejlesztéséhez:

 

1) The Good Place

 

Ez az a vígjátéksorozat, amit eddig minden ismerősöm imádott, aki csak belekezdett. Izgalmas történet, jó humor és szerethető karakterek. Mi más kell még?

Nyelvtanulóként az sem utolsó szempont, hogy a nyelvezete nem nehéz, a legtöbb színész könnyen érthető amerikai kiejtéssel beszél. Hidd el, ha egyszer belekezdesz akkor nehéz lesz megállnod egy 20 perces epizód után.

Kis ízelítőnek íme a sorozat története:

„Eleanor (Kristen Bell) azzal kénytelen szembesülni, hogy meghalt, és a jó emberek gyűjtőhelyére, az úgynevezett Jó Helyre (The Good Place)  jutott. A bibi az, hogy Eleanornak semmi keresnivalója nincs itt, mert egész életében egy önző, kibírhatatlan személy volt. Ezt persze nem mondja el a hely irányítójának, a halhatatlan Michaelnek (Ted Danson), inkább megpróbál megváltozni, jó emberré válni.”
[forrás: filmtekercs.hu]

2) Atypical (Több mint normális)

 

A történet szerint: Sam, a tizennyolc éves autista srác úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy barátnőt találjon. A dolog nem megy igazán könnyen, hiszen Sam számára nem könnyű bármilyen kapcsolatot is teremtenie az emberekkel. Családtagjai is mind egészen máshogy reagálnak a nagy elhatározásra.

Az Atypical nem kifejezetten vígjáték, de ettől még nagyon szerethető a humora és sokszor kifejezetten megható is a történet. Pár rész után biztosan belemerülsz a főszereplő életébe és végig fogod szurkolni az egész sorozatot.

Itt is előny, hogy rövid részekről van szó, és elég könnyen érthető a nyelvezete. Ráadásul még a pingvinek életéről is sok jópofa dolgot megtanulhatsz angolul, mert Sam megszállottan imádja őket. 😀

3) Friends (Jóbarátok)

 

Azt hiszem ez az a sorozat, amit senkinek nem kell bemutatnom, hiszen hazánkban is szünet nélkül játsszák a TV-ben. 🙂 Arra azonban lehet nem gondoltál még, hogy a nyelvtanulásban is remek társad lehet.

A sorozat hat, a húszas (később harmincas) éveiben járó jóbarát (Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey és Ross) mindennapjait követi nyomon, rengeteg vicces szituációt feldolgozva

A nyelvezete hétköznapi, a színészek kiejtését könnyű megérteni, és a humora is egyszerű, de kétségkívül imádni való. Külön előnyt jelenthet, ha már ezerszer láttad magyar nyelven, hiszen így végképp könnyű lesz megértened és sokat tanulhatsz belőle. (Hidd el, lesz amikor még a poénok is nagyobbat fognak ütni eredeti nyelven.)

Vágj bele!

Ha találtál olyan sorozatot a listában, ami megtetszett, akkor ne halogasd a dolgot, kezdd el nézni! Ha van Netflix előfizetésed, akkor akár most rögtön elindíthatod a választottad.

De ne feledd, a magabiztos angoltudáshoz nem elég, ha a szövegértésedet és szókincsedet fejleszted! Nagyon fontos, hogy a beszédkészségeden is dolgozz. Ebben tud segíteni a 100% beszéd, 0% könyv módszer. Ismerd meg egy ingyen szintfelmérésen:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This