Gondolom neked sem újdonság, hogy a magabiztos beszédhez fontos a jó angol kiejtés… Na de hogyan fejlődhetsz ebben könnyedén otthonról? Segítünk!

Dunay Péter (a Speak! Nyelviskola alapítója) ebben a videóblogban 4 tippet gyűjtött össze, amivel még szebbé varázsold a kiejtésedet!

Ezekkel gyorsan és könnyedén érhetsz el látványos javulást, pusztán otthoni gyakorlással. 🙂 Szerintem a negyedik tipp lesz a kedvenced, az elsőn pedig biztosan meglepődsz majd.

Íme a videó (csak 4 perc):

 

 

Összefoglalás

Jobban szeretsz olvasva tanulni, mint videókból? Ne aggódj, írásban is összegyűjtöttük a lényeget:

1. tipp: Hallgass magadra!

Sokszor azért nem fejlődik egy ember kiejtése, mert nem hallja magát kívülről, és nem veszi észre a saját hibáit. Ezért javasoljuk, hogy válassz egy angol nyelvű szöveget, kezdd el hangosan felolvasni, és vedd fel az okostelefonod hangrögzítőjével. Aztán hallgasd vissza magadat.

Elsőre lehet kellemetlen és fájdalmas lesz, de segíteni fog, hogy felismerd és javítani tudd a hibáidat, és azokat az apró tévesztéseket, amik eddig talán nem is voltak tudatosak.

A 2. tipp: Lassíts!

Nem ciki, ha lassan beszélsz és sokkal könnyebb úgy odafigyelni a szép kiejtésre. Ellenben ha hadarsz, akkor érezni fogják rajtad az idegességet és te is könnyebben hibázol.

3. tipp: Másold a profikat!

Hallgass minél több anyanyelvi angol beszédet!

Hiszen a saját anyanyelvedet is úgy tanultad meg, hogy rengeteget hallgattad a környezetedben beszélőket. Szóval hallgass amerikai, vagy angol online rádiót a reggeli készülődés közben, vagy a kocsiban. És amikor csak teheted nézz eredeti nyelven filmeket, sorozatokat.

4. tipp: Énekelj!

Az éneklés segít ellazulni, és a különböző szavak, kifejezések, ritmusára és hangzására koncentrálni. Tökéletes kiejtés fejlesztő gyakorlat, ha magad elé veszed a dalszöveget (vagy eleve felirattal nézed a klipet), és újra, meg újra lejátszod a dalt. Közben pedig próbáld te is énekelni és egyre jobban koncentrálsz a kiejtésre.

 

Ha tetszettek a tanácsok

Egy bónusz tipp, hogyha tetszettek a fentiek: iratkozz fel a Youtube csatornánkra további angoltanulós videókért! 😉 Péter rendszeresen jelentkezik hasznos és friss tanácsokkal.

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This