5 tipp, amivel szórakoztatóan és hatékonyan tanulhatsz angolul a nyáron

A nyár az egyik legideálisabb időszak az angoltanulásra. A pihenésre, szórakozásra, feltöltődésre szánt időt ilyenkor a legkönnyebb összekötni egy kis angolozással. Mutatok 5 tippet, hogyan csináld.

Az 1. tipp: nézz szét a nagyvilágban

A nyár a legtöbb ember számára egyet jelent a nyaralással. Nyelvtanulóként a külföldi utak, városnézős hosszúhétvégék jelentik az egyik legjobb és legszórakoztatóbb lehetőséget az angolozásra. Ha a pénztárcád engedi, akkor fedezz fel minél többet a világból: a nyelvtudásodnak, és a lelkednek is jót fog tenni, ha egy picit alámerülsz egy másik ország új, izgalmas kultúrájában.

A kontinensen nem csak angolul beszélő országokban tudod használni az angolt. A legtöbb nyugat-, és észak-európai országban, különösen a turisták körében népszerű célállomásokon és a nagyobb városokban nagyon jól beszélnek az emberek angolul. (Délen picit nehezebb, de azért a legtöbb szállodában, étteremben, kávézóban és múzeumban már bátran kezdeményezhetsz beszélgetést angolul.)

A 2. tipp: vegyél a kezedbe egy könyvet (és olvasd is el 🙂 )

Nekem minden nyaralás csúcspontja az a pillanat, amikor először nyúlok végig a strandon a törölközőmön, vagy egy napágyon, és végre a kezembe veszem azt a könyvet, amit ezer éve el akartam olvasni. Te, hogy vagy ezzel?

reading-angol-tanulas-summer

A Tárki kutatása szerint főleg a 16-25 éves korosztály időzíti a nyárra az olvasást (és nem csak a kötelező olvasmányok miatt), de miért ne csinálhatnál rendszert Te is belőle?

A magyar népmeséktől Shakespeare-ig, Jack Londontól Mark Twainig szinte minden klasszikus és kortárs szerző alkotásából készültek könnyített verziók, amiket a nagyobb könyvesboltokban meg tudsz venni.

Menj fel a netre és válaszd ki a szintednek megfelelő könyvet, és rendeld meg 3-4 nappal az indulás előtt. (Ha nem vagy biztos a szintedben, akkor gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérőre és megmondjuk melyiket kell megvenned 🙂 )

Egy jó tanács: először érdemes olyan könyvvel kezdened, amit korábban már olvastál. Sokkal könnyebben meg fogod érteni, nem kell annyit szótárazgatnod (egyébként sem szerencsés állandóan Google fordítózni, vagy a szótárhoz rohangálni), és garantált sikerélményben lesz részed.

A 3. tipp: a Sziget, Volt a legjobb

Bocsi a gyengécske szójátékért, de a nyári fesztiválszezon valóságos aranybánya egy motivált nyelvtanulónak. A külföldiek körében népszerű, nagy fesztiválokon csak úgy tudsz két lépést megtenni anélkül, hogy egy angol beszélgetésbe csöppenj, ha tudatosan elkerülöd.

Ne tedd! Inkább ragadd meg a lehetőséget, hogy kockázatmentesen, felszabadultan, a közös élmények részegítő hangulatától oldottan beszélgess idegenekkel. Nincs veszíteni valód.

fesztival-angol-tanulas

A 4. tipp: a város soha nem alszik – használd ki!

Nyáron Budapest terei, utcái, kávézói és múzeumai megtelnek külföldiekkel. Sokkal több a turista, és rengeteg, angol nyelvű, vagy angolul beszélő előadókat vonzó kulturális program, meetup és konferencia érhető el.

Ez a pezsgés egyúttal szuper lehetőség arra, hogy ingyen, vagy legalábbis olcsón gyakorold a nyelvet. Ráadásul szakmailag is építed vele magad, és meg is fűszerezi a hétköznapjaidat.

Az 5. tipp: intenzív angol tanfolyam

A nyár az intenzív tanfolyamok korszaka minden nyelviskolában. Ha van lehetőséged arra, hogy 3-6-9 hétig, heti 5×4 órában tanulj angolul, akkor a normál tanfolyamokhoz képest brutálisan hatékonyabban és gyorsabbam érheted el a célod.

Az intenzív angol tanfolyam atmoszférája hasonlít a legjobban az anyanyelvi környezethez, ami vitán felül a leghatékonyabb nyelvtanulási forma. Ráadásul csupa motivált, tanulni vágyó ember vesz téged körül a csoportban, ami még nagyobb lökést adhat a tanuláshoz.

Használd ki okosan a nyárban rejlő lehetőségeket, hogy szeptemberben edzett, formába hozott angoltudással kezdj a munkahelyeden, vagy a suliban.

Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni a nyárból, akkor próbáld ki magad 5×4 órás, 100% beszéd, 0% könyv módszerű intenzív tanfolyamainkon. Első lépésként jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre, és utána beszéld velünk végig a nyarat:

banner_button

Share This