Ha magabiztos angoltudásra vágysz, akkor el kell felejtened az úszást és a hajózást is. Azt az angol nyelviskolát érdemes választanod, ami úgy juttat el célodig, mint egy komp. De miért?

Elsőre ez így talán furcsán hangzik. Ezért hadd magyarázzam el mi miatt érdemes a kompon kikötni!

Nem mindegy hogyan jutsz át az akadályokon

Tegyük fel, hogy arról álmodsz, hogy folyékonyan és bátran beszélj angolul. Ez a célod, a tó túlpartja.

Egyelőre talán távolinak tűnik, de azért jól látod és tudod, hogy milyen csodás lenne végre elérni. Egy gond van csak. Közted és a célod közt ott áll a tó, avagy az a sok akadály és tanulás amin át kell jutnod, hogy kiköthess a túlparton.

Elsőre úgy tűnhet, hogy rengeteg különböző lehetőséged van arra, hogy átkelj. De mégsem mindegy melyiket választod, hogyha valóban szeretnél célba érni.

Megkerülheted a tavat, csak legyen hozzá türelmed

Sokan vannak akik úgy döntenek nincs szükségük hajók, vagy kompok segítségére. Inkább nekivágnak egyedül az autójuk kényelmét élvezve. Ez pont olyan, min amikor valaki otthonról, online kezd nyelvet tanulni.

Őszinte leszek: ez egy járható út, amivel el lehet érni a célig. Egy gond van csak vele: baromi lassú.

Ha már online nyelvtanulás, akkor az ember általában nem akar rá nagy összegeket szánni. Így nyilván a fizetős autópályát is elkerüli.

Ez pedig elképesztően lelassíthatja a tanulást. Olyan, mintha Szántódról szeretnél átjutni Tihanyba. Komppal ez az út 40 perc lenne, ha viszont kocsival mész és még az autópályákat is elkerülöd, akkor 1 óra 40 perc.

Azaz pontosan a két és félszerese időben!

Nem kis különbség. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyivel nehezebb mindent egyedül megtanulni. Kicsit olyan, mintha az autóútra térkép nélkül indulnál. Nincs iránymutatás és támasz, mindent magadtól kell megtalálnod és megtanulnod.

Mehetsz hajóval, de akkor az autód hátra kell hagyni

A leggyorsabb megoldás valószínűleg az, ha egy gyors hajóval vagy motorcsónakkal kelsz át. Ezzel csak egy gond van, hátra kell hagynod az autódat és a kényelmet, amit biztosít.

Ez pont olyan, mintha kiköltözöl anyanyelvi környezetbe és úgy tanulod az angolt. Elképesztően gyors és hatékony, de nagyon komoly áldozatokkal jár.

Hátra kell hagynod sok embert és a kényelmes, megszokott életed. Nem mindenki szeretne, vagy tud ekkora áldozatot hozni. Ezért nem is való mindenkinek a külföldi tanulás.

A jó angol nyelviskola olyan mint egy komp

Át is úszhatod a tavat, de könnyen belefulladsz

Úgy is dönthetsz, hogy nekivágsz és átúszod a tavat, hogy elérj a túlpartra. Az autódat sem kell teljesen hátrahagyni, hiszen megvár. De ez mégis veszélyes vállalkozás. Lassú és sokszor a víz alá kerülhetsz. Ha nem kapsz kellő segítséget, akkor óriási az esélye, hogy feladod vagy akár belefulladsz a vízbe.

Sajnos ez pont olyan mint a legtöbb hagyományos módszerű nyelvtanfolyam.

Elavult, tankönyvalapú módszerrel tanítanak. Amikből aztán soha nem tanulsz meg magabiztosan beszélni. A nyelvtanra koncentrálnak és papírok megszerzésére készítenek fel ahelyett, hogy a való életben használható nyelvtudást és beszédkészséget adnának.

Ez pedig azt eredményezi, hogy kudarcot-kudarcra halmozol. Úgy érzed semmit nem haladsz a célod felé és egyáltalán nem mersz megszólalni angolul. Elveszted a motivációt és lassan belefulladsz abba az érzésbe, hogy neked nem megy az angol.

Szóval jobb ha a kompot választod.

Ezért azt javaslom, hogy ha a célod a használható nyelvtudás, akkor olyan nyelviskolát válassz, ami úgy juttat el hozzá, mint egy komp.

  • gyorsabb, mint ha autóval kerülnél: nem kell mindent egyedül kitalálnod, hiszen van egy tanárod, aki segít és „visz a hátán”. Így az út sokkal-sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mintha egyedül vágnál neki.
  • nem kell hátrahagynod az autódat: nem kell külföldre utaznod és hátrahagynod a kényelmet és szeretteidet.
  • és a legfontosabb, hogy nem fogsz vízbe fulladni! Egy modern módszer garantálja, hogy folyamatosan tudj fejlődni és haladni célod felé. Újabb és újabb sikerélményeket ad és fent tartja a motivációdat. Segít, hogy azt érezd megy neked az angol és még a beszédkészséged is rohamosan fejlődik.

A komp tulajdonképpen egy modern, beszédközpontú és csoportos tanfolyam!

Olyan angol nyelviskolát érdemes választanod, ami ezt nyújtja neked. Mert a működő módszer és tanárod segít, hogy valóban használható tudást szerezz és végre meg merj szólalni angolul. És jó a társaság, illetve csoporttársaid fejlődése is motivál a nehezebb napokon.

Ha szeretnél ingyen kipróbálni egy ilyen nyelviskolát, akkor próbáld ki a Speak! 100% beszéd 0% könyv módszerű angoltanfolyamait:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

 

Share This