Kép forrása: Racool_studio – www.freepik.com

Jó eséllyel a saját sírodat ásod és észre sem veszed! Sőt, lehet, hogy úgy látod kifejezetten jó irányba haladsz…

Ma egy érdekes jelenségről szeretnék írni neked, amivel az angolul tanulók gyakran becsapják önmagukat, ez pedig csúfos eredményekhez vezethet. És csak egyre távolabb sodorja őket attól, hogy meg merjenek szólalni angolul.

Talán Te is magadra ismersz majd, de ne aggódj, hiszen a végén megoldást is mutatok.

Minden a gyűjtögetéssel kezdődik

Eldöntöd, hogy megtanulsz angolul. Így elkezded begyűjtögetni hozzá az anyagokat. Keresel online leckéket. Nyelvkönyveket és munkafüzeteket veszel. Nyelvvizsga anyagokat töltesz le. Letöltöd a Duolingot a telefonodra. Lementesz egy csomó angoltanulós videót és írást.

A rossz hír az, hogy minden ilyen begyűjtött anyag egy újabb lépés a sír felé, ameddig nem kezdesz el CSELEKEDNI. Hiszen ha csak gyűjtögetsz, de nem szánsz időt a tényleges gyakorlásra, akkor egyre távolabb fogsz kerülni célodtól.

Ez azért csalóka, mert ameddig keresgélsz és gyűjtögetsz abba a hitbe ringatod magad, hogy „ma is tettem valamit az angolom fejlesztéséért”. Pedig valójában semmi érdemi haladást nem értél el. Sőt lehet, hogy egyre távolabb taszítod magad a tanulástól, hiszen egy olyan nagy kupacnyi anyag tananyagot gyűjtesz össze, aminek már nem lesz erőd nekikezdeni.

Szóval valójában becsapod magad és egyre távolabb kerülsz a célodtól – valamint egyre közelebb a tudásod „sírjához”.

Az egyetlen megoldás, ha cselekedni kezdesz

Sajnos egy megoldás létezik csak a fenti helyzetre. Kicsit fájdalmas, de cserébe hatékony: el kell kezdened érdemben időt szánni a gyakorlásra.

Fejezd be a gyűjtögetést és felkészülést és kezdj el cselekedni. Fájdalmas lesz, hiszen így be kell áldoznod az értékes idődet, de hidd el, hogy busásan megtérül majd. Hiszen ha megtanulsz angolul azzal jobb lehetőségeid nyílnak az életben.

Ha igazán komolyan gondolod, akkor érdemes elkezdened órákra járni, így a tanárod „kikényszeríti” belőled a cselekvést. Emellett motivál és segít is, ami komoly előnyt jelent az egyedül tanuláshoz képest. Ha pedig mindezt még egy modern, beszédközpontú módszerrel is párosítod, akkor gyakorlatilag megállíthatatlan leszel.

Próbáld ki milyen más élmény egy angolóra (akár online) a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel:

Jelentkezem
Share This