Kép forrása: freepik

Tanulónk, István egy motiváló interjúban meséli el, hogy miért nem volt kérdés számára, hogy a vírushelyzet alatt online folytatja a beszédközpontú angoltanulást.

Névjegy: István közel fél éve erősíti a Speak! Nyelviskola tanulóinak csapatát. Azért vágott bele, mert látja mennyire megnyílik a világ a jó nyelvtudással – és azóta meg sem állt.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

István: Ez az a kérdés amit nem kedvelek. Inkább hosszabb, bensőségesebb beszélgetéseknél szeretek magamról beszélni. Szeretek sportolni, olvasni, ami leginkább kikapcsol mostanság az a kertészkedés.

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

István: Bármely új nyelv egyre mélyebb elsajátításával, de az angolra meg kifejezetten igaz, hogy a világ szélesebbre tárul. Cikkek, könyvek, zenék, filmek kapnak más perspektívát, nem is beszélve a társas kapcsolatokról.

SpeakMan: Miért döntöttél úgy, hogy online is folytatod az angol tanulást? Mik a tapasztalataid, hogy tetszenek az online órák?

István: Megtapasztaltam a tanulás és a jelenlegi munkám bizonyos területein is remekül működnek az online egyeztetések, véleménycserék, tudásmegosztások. Nem akartam megvárni az előre nem látható végét e helyzetnek és mivel nem lehet a beszédet máshogy gyakorolni, így nem volt kérdés, hogy folytatom online.

SpeakMan: Mi adja neked a motivációt ahhoz, hogy a vírushelyzet ellenére se add fel  az angolozást?

István: Szeretem önmagam fejleszteni, illetve ez az ingerszegény helyzetben is ad pluszt, egyrészt lefoglal, másrészt a tanárommal is jókat beszélgetünk (persze angolul)

SpeakMan: Mik a tapasztalataid, hogy tetszenek az online órák?

István: Minden zökkenőmentes, jó a hang és a kép is, így teljesértékű.

SpeakMan: Van olyan, amiben szerinted az online órák jobbak mint a hagyományos órák?

István: Abban mindenképp, hogy kényelmesebben tudok ráhangolódni idehaza, illetve nincs rohanás a délutáni forgalomban, illetve megspórolom az esti haza utazást is.

SpeakMan: Végezetül mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

István: A Speaknél mindenki roppant segítőkész és támogató. Ha rossz élményeid vannak, vagy eddig valahogy nem jött össze az a fejlődés, előrelépés amire vágytál, akkor itt az ideje, hogy próbáld ki ezt. Nekem bejött.

 

Köszönjük a motiváló interjút István. További sikeres tanulást kívánunk neked!

Szeretnél te is olyan sikereket elérni (akár online tanulással), mint István? Akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszer:

Jelentkezem
Share This