Jótékonysági adománygyűjtés a Speak! Nyelviskolában

Rászoruló gyerekeknek gyűjtünk adományokat Karácsonyra. Segíts nekünk! Hozd be régi könyveidet, plüsseidet vagy társasjátékaidat és 4.000-10.000 Ft értékű angoltanuláshoz használható ajándékot kapsz érte.
Érdekelnek a részletek!

Úgy sejtem, hogy amikor visszaemlékszel gyermekkorod karácsonyaira, akkor neked is a csillogó ajándékok, a gondtalan boldogság, és az ünnepi finomságok jutnak eszedbe. Nehéz elképzelni, hogy mégis mennyi olyan kisgyermek van, aki a karácsonyt is éhesen, ajándékok nélkül tölti.

Magyarországon a javuló adatok ellenére még mindig közel 100 ezer gyermek él mélyszegénységben. Nekik óriási kincs minden karácsonyi ajándék. A könyvek pedig különösen sokat jelenthetnek számukra, hiszen segítségükkel többé válhatnak és kicsit közelebb kerülhetnek egy gondtalan élet reményéhez.

Ezeknek a gyerekeknek szeretnénk segíteni jótékonysági könyvgyűjtésünkkel, a Baptista Szeretetszolgálattal karöltve. Biztos vagyok benne, hogy a Te polcodon is vannak könyvek, amik csak porosodnak. De ha felajánlod őket adománynak, akkor igazi kinccsé változhatnak egy rászoruló gyermek számára.

Hozd be hozzánk régi könyveidet, plüssfiguráidat és/vagy társasjátékaidat, hogy együtt segíthessünk! Adományodért cserébe 4-10.000 Ft értékű ajándékot választhatsz, amivel fejlesztheted az angolod!

Értékes ajándékot kapsz, ha felajánlod adományba könyveidet, plüssfiguráidat és/vagy társasjátékaidat.

 Hozd be régi, megunt, és talán soha ki sem nyitott könyve(i)det, plüssfigurá(i)dat és/vagy társasjátékod és egy értékes ajándékot kapsz cserébe hálánk jeléül.

Az ajándékod segíteni fog az angol tudásod fejlesztésében.

A következő ajándékok közül választhatsz egyet.

 • ListenEZ hanganyag csomag az angol hallás utáni szövegértésed otthoni fejlesztéséhez (ára szintenként 6.990 Ft)
 • HomeEZ munkafüzet az angol mondatalkotási képességeid otthoni fejlesztéséhez (ára szintenként 9.990 Ft)
 • Nem mersz megszólalni angolul nyomtatott könyv.(ára: 4.990 Ft)
 • SMS szótár nyomtatott könyv (ára: 3.990 Ft)
 • Értem értés és kiejtésjavító 12 darab CD-ből álló hanganyag. (ára: 9.900 Ft)

Az adományokat 2023.november 28-ig tudjuk fogadni.

Hova kerülnek az adományok?

A begyűjtött könyveket, plüssöket és játékokat a 2023. december 4-ével kezdődő héten adjuk át a Baptista Szeretetszolgálatnak, ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek.

A Baptista Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 15 ezer rászorulónak nyújt segítséget. 1996 óta töretlenül dolgoznak, jelenleg 47 iskolát tartanak fenn, melyekben 17.000 diák tanul. Magyarországon pedig évente 10 tonna élelmiszert osztanak szét a mélyszegénységben élőknek. Csodálatos munkájuk valóban emberéleteket ment és fordít jobbá.

Milyen adománnyal segíthetsz?

 

 • Bármilyen olvasható állapotú könyvvel
 • használható plüssfigurával és
 • minden tartozékával teljes társasjátékkal

Az adományok minden korosztályhoz szólhatnak, de a 0-14 év közötti rászoruló gyerekeknek különösen fontos a segítség.

A Baptista Szeretetszolgálat elmondása szerint az alábbiakból bármennyinek tudnak boldog új tulajdonost találni.

 

 • gyerekkönyvek, akár csecsemőknek való képes könyvek is
 • kifestők
 • ifjúsági regények
 • kötelező olvasmányok
 • képeskönyvek, térképek, atlaszok
 • ismeretterjesztő könyvek
 • nyelvkönyvek, szótárak
 • szépirodalom
 • plüssfigurák
 • társasjátékok

Így vehetsz részt az adománygyűjtésben

1. lépés: Hozd be régi könyveidet, plüssfiguráidat és/vagy társasjátékaidat hozzánk a Speak! Nyelviskolába, vagy add fel őket postán. Címünk: 1134 Budapest, Klapka u. 11. I. emelet. Hétfőtől csütörtökig 10 és 18,00 óra között tartunk nyitva. Ezenkívül az irodaház recepcióján is le tudjátok adni hétfőtől péntekig 8-18,00 közt az adományokat.(Amennyiben postán adod fel a könyveket kérlek küldd el velük email címed is, hogy el tudjuk juttatni hozzád az ajándékodat!)

2. lépés: Vedd át az ajándékodat! Adományodért cserébe egy 4-10.000 Ft értékű, az angolod fejlesztéséhez hasznos ajándékot választhatsz hanganyagaink, munkafüzeteink és könyveink közül.

3. lépés: Örülj velünk, amikor a december 4-vel kezdődő héten átadjuk az adományokat. Ekkor felpakolunk minden összegyűlt adományt és ünnepélyesen eljuttatjuk őket a Baptista Szeretetszolgálatnak. Sok fotót is készítünk majd, hogy te is velünk örülhess.

A jótékonysági adománygyűjtésből hátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ezek közül az ajándékok közül választhatsz az adományodért cserébe.

Nem mersz megszólalni angolul nyomtatott könyv

Dunay Péter és Hrncsár József 94 oldalas a nyelvtanulásról.
A statisztikák szerint az angol nyelv 10-ből 6 ember számára mumus., az emberek alig valamivel több mint 40%-a képes megszólalni valamilyen (!) szinten angolul.
De vajon miért van ez így? Mi az oka annak, hogy miközben egy átlag magyar 1 200 órát tanul le 10-12 év alatt felnőttkoráig képtelen elintézni egy egyszerű éttermi rendelést, és jéggé dermed a Deákon, ha leszólítja egy turista?
Hol rontjuk el? Benned, vagy a rendszerben van a hiba? Nincs nyelvérzéked, vagy egészen egyszerűen csak rosszul közelítették meg a tanáraid a tanítást-tanulást?
Mi táplálja ezt a benned is meglapuló páni félelmet az angoltól, és hogyan győzheted le, ha a te gyomrod is görcsbe rándul a megszólalás gondolatára?
A válaszokat megtalálod ebben a könyvben.
Az ekönyv ára: 4.990 Ft

SMS szótár nyomtatott könyv

Az SMS és a chat angolja szinte egy különálló nyelv, tele furcsa és specifikus rövidítésekkel, amelyek első látásra kínainak tűnnek.
Ezt a tudást hiába keresed a tankönyvekben vagy az Országh-féle nagyszótárakban és ezt az angolt szinte sehol és senki nem tanítja.
Ebben a kiadványban 45 oldalnyit találsz betűrendbe rendezve.
Az ekönyv ára: 3.990 Ft

Értem értés és kiejtésjavító 12 darab CD-ből álló hanganyag

A 12 CD-t és 1 db munkafüzetet tartalmazó értés és kiejtésjavító anyagunk az összes létező hangot be tudja gyakoroltatni, ami az angol nyelvben van:

 • olyan hangokat. amik a magyarban ugyanúgy ejtendők és írandók
 • olyan hangokat, amik a magyarban ugyanúgy ejtendők, de máshogyan írandók
 • olyan hangokat, amik a magyarban úgyanúgy írandók, de máshogyan ejtendők
 • magyarban nem létező hangokat
 • magyarban nem létező, két betűből álló hangokat
 • néma hangokat
 • brit és amerikai angolban eltérő módon ejtendő hangokat

Egy betű összes lehetséges kiejtési módja egy helyen található a munkafüzetben, így könnyen átlátható az anyag és könnyen észrevehetőek a szabályszerűségek a betűk használatában.

Minden hanghoz, hangkapcsolathoz van egy egysoros magyarázat és egy szólista a munkafüzetben.

A kiejtést az adott hangot tartalmazó szavakkal lehet begyakorolni, így a szókincset is fejleszt. A legegyszerűbbektől a bonyolultabbakig, mindenféle nehézségű szó megtalálható a szólistákon, így nemcsak a kezdőbb, hanem a magasabb szintű diákoknak is hasznos kiegészítő az angol nyelvtanulás során.

A brit és amerikai kiejtésbeli különbségeket is tartalmazza, hogy élesítse a hallott szövegértését. A teljes hanganyagot igazi emberek mondták fel, és nem mesterséges intelligencia.

A 12 CD és az 1 db munkafüzet ára: 9.900 Ft

 

ListenEZ angol hanganyagok

Ugyan már rengeteg hanganyag létezik a világon, de a ListenEZ egyedi, hiszen egyszerre 3 fontos szempontnak felel meg, ezzel igazán hatékonyan fejlesztve az angol hallott szövegértésed:

 1. Pontosan illeszkedik a szintedhez. Összesen 17 különböző tudásszinthez készítettünk ListenEZ hanganyagokat.
 2. Többfajta kiejtés megértésében segít: brit és amerikai kiejtést is gyakorolhatsz vele, sőt egyes tudásszinteken még különlegesebb akcentusokkal is találkozhatsz.
 3. Olyan mindennapi szókincset és témákat dolgoz fel, amit valóban érdemes megtanulnod – hiszen használni is fogod a beszélgetéseknél.

A ListenEZ hanganyagokat tudásszintenként áruljuk és szívesen segítünk abban, hogy megtaláld a számodra megfelelőt. Egy ListenEZ szint ára 6.990 Ft. Ide kattintva többet is megtudhatsz a ListenEZ-ről, és bele is hallgathatsz néhány anyagba»

HomeEZ angol munkafüzetek

A HomeEz nem egy hagyományos munkafüzet, annál ugyanis sokkal hatékonyabb. Azért olyan különlegesek, mert pontosan igazodik hozzád, hiszen 17 különböző tudásszintű füzetből választhatsz.

De az igazi ereje abban rejlik, hogy a mondatalkotási képességeidet fogja fejleszteni! Ugyanis ez az a terület, amivel a legtöbb tanuló gondban van. A nyelvtant mondatmintákkal és mondatalkotási gyakorlatokkal fogod megtanulni a segítségével. Semmi érthetetlen magyarázattal, vagy száraz elmélettel nem fogunk untatni.

Egy HomeEZ munkafüzet ára 9.990 Ft. Ide kattintva többet is megtudhatsz a HomeEZ-ről»

A jótékonysági adománygyűjtésből hátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Miért rendezünk újra jótékonysági gyűjtést?

Ugyan az angoltanításban a Speak! Nyelviskola a könyvmentesség híve – nem véletlenül az a szlogenünk, hogy 100% beszéd, 0% könyv. De ettől még pontosan tudjuk, hogy mekkora értéket képviselnek a könyvek – különösen a Karácsony közeledtével, amikor rengeteg kisgyermek ünnepét bearanyozhatják.

Egyébként is szeretünk jótékonykodni. Nyelviskolánk már öt alkalommal rendezett Adománygyűjtést.

2021-ben pedig a segítségetekkel már 3031 db könyvet, 741 db plüssállatot, 502 társasjátékot és 307 egyéb játékot adtunk át a Baptistáknak.

Tavaly 2022-ben 863 db könyvet, 480 db plüssállatot, 75 db társasjátékot, és 682 db egyéb játékot sikerült összegyűjtenünk a TI segítségetekkel!

Ebben az évben szeretnénk 3.000 db könyvet, 1,000 db plüssfigurát és 1.000 db társas és egyéb játékot átadni a Szeretetszolgálatnak.

Regisztrálj az adománygyűjtésre!

Ha szeretnél adományozni könyvet, plüsst vagy társasjátékot, akkor kérlek add meg az adataidat. Szükségünk lesz rá ahhoz, hogy el tudjuk neked küldeni az adományodért cserébe az ajándékunk.

Share This