Kép forrása: freepik

Orsi azért iratkozott be angol tanfolyamunkra, hogy magabiztosabbá tegye nyelvtudását. Most elmeséli miért élte meg pozitívan, amikor a kijárási korlátozások miatt át kellett állnia az online tanulásra.

Névjegy: Orsi azért kezdett el nálunk tanulni, hogy angoltudását még magabiztosabbá tegye. Ezáltal pedig munkája és utazásai is könnyebbé, élménydúsabbá váljanak. Elmeséli hol tart most és hogyan élte meg az online tanulásra való átállást.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Orsi: Biztosítási szakértőként és oktatóként dolgozom egy biztosításközvetítő cégnél, ahol hatósági képzésekkel is foglalkozunk. Hobbim a túrázás, utazás, olvasás, tánc.

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Orsi: Valamennyire már eddig is sikerült megértetnem magam külföldön, a nevezetességek megtekintésénél vagy városnézésnél nagyjából értettem is, amit az idegenvezető mondott – angolul – de ennél tovább szeretnék menni.

Szeretném magabiztosan használni az angol nyelvet, nem zavarba jönni, egy-egy külföldi találkozón, rendezvényen, ha egy-egy vezetővel diskurzusba kerülök.

SpeakMan: Miért döntöttél úgy, hogy online is folytatod az angol tanulást? Mik a tapasztalataid, hogy tetszenek az online órák?

Orsi: Jelen helyzetben ez jó megoldás arra, hogy folytatni tudjam a tanulást és a terveim szerint tudjak vele haladni. Részt vettem már teszt órán és oktatóként tartottam és tartok online előadásokat, tréningeket. Véleményem szerint ez hasznos és modern alternatívája a képzésnek.

SpeakMan: Mi adja neked a motivációt ahhoz, hogy a vírushelyzet ellenére se add fel  az angolozást?

Orsi: Bár jelenleg vírushelyzet van, de az élet – szerencsére – nem áll, nem állhat meg. Így haladni tudok a céljaim felé a vírushelyzet ellenére. Remélhetőleg ez pár hónapon belül véget ér és az élet folyik tovább a normál medrében.

SpeakMan: Mik a tapasztalataid, hogy tetszenek az online órák?

Orsi: Nekem tetszik. Ugyanúgy megvan a személyes kontaktus és a hatékonyság, csak a fizikai hely más.

SpeakMan: Van olyan, amiben szerinted az online órák jobbak mint a hagyományos órák?

Orsi: Mivel az életemben sok a rohanás és egyfolytában időzavarban vagyok, ezért időt spórolhatok az utazás kihagyásával.

SpeakMan: Szerinted volt előnye annak, hogy a kijárási korlátozások ellenére online tovább tudtál tanulni, és egy tanulói csapat része maradtál?

Orsi: Szerintem mindenképpen.

SpeakMan: Végezetül mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Orsi: A kijárási korlátozás lehet valóban korlátozás, de ha valaki azt is megnézi, milyen egyéb, más, új lehetőség rejlik ebben, azaz a jó oldalát is igyekszik meglátni, akkor ez nem csak és kizárólag korlátokat jelenthet. A vírushelyzet elmúlik, az élet nem áll meg és mindig érdemes fejlődni.

Orsi, kívánjuk, hogy továbbra is sikeresen haladj az angollal kapcsolatos céljaid felé! Köszönjük neked a motiváló interjú.

Szívesen kipróbálnád Te is, hogy milyen egy beszédközpontú online tanfolyam? Akkor „gyere el” az online bemutatóóránkra: 

Jelentkezem
Share This