Kép forrása: Freepik

Imre közel 1 éve tanul nálunk a Speak! Nyelviskolában. A vírushelyzet alatt online folytatja angol tanfolyamát és esküszik rá, hogy a tanulás segíti a karantén átvészelésében lelkileg. Interjúnkban erről mesél.

Névjegy: Imrének hobbija lett az angoltanulás. Hamarosan 60 éves lesz, de a kora nem akadályozza abban, hogy a többi hobbija és munkája mellett a tanulásnak is időt szenteljen. Még a koronavírus okozta változások sem tudták megállítani, pozitív hozzáállása pedig ragadós. 🙂

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Imre: Imre vagyok. Idén nyáron 60 éves. Lassan egy éve járok a Speak-be, a B1-1-es szint óta. 20 éves korom óta tanulom az angolt kisebb-nagyobb megszakításokkal, de soha nem adtam fel teljesen. Hobbijaim a horgászat, bringázás, gombászat, természetjárás és persze az angol nyelv.

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Imre: A szolgáltatásban dolgozom egy üzletházban. Elég sok külföldi ügyfelünk van, így hasznát veszem a nyelvtudásnak.

SpeakMan: Miért döntöttél úgy, hogy online is folytatod az angol tanulást? Mik a tapasztalataid, hogy tetszenek az online órák?

Imre: Ebben a krízishelyzetben nagyon jól jön az online tanulás. Nem sok különbséget látok a hagyományos és az online oktatás között. Ugyan úgy egymással beszélgetünk, mint a normál órákon, szerintem még jobban is haladunk.

SpeakMan: Mi adja neked a motivációt ahhoz, hogy a vírushelyzet ellenére se add fel  az angolozást?

Imre: Segít frissen tartani az eddig tanultakat és hasznos időtöltés. Nem utolsó sorban depresszió ellen is jó. Remélem hamarosan vége ennek a rémálomnak és akkor sokkal könnyebb lesz visszaállni a régi rendre.

Tudom, hogy egy nagyobb kihagyás után sokkal rosszabb elkezdeni. Én már többször abbahagytam és kezdhettem elölről az egészet. Ha nem használod a nyelvet elkopik.

SpeakMan: Van olyan, amiben szerinted az online órák jobbak mint a hagyományos órák?

Imre: Az online óra előnye, hogy nincs utazás, parkolás, az időbeosztás is jobb, több figyelmet tudunk egymásra fordítani. Nekem ez új és élvezem.

SpeakMan: Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Imre: Szerintem ez a helyzet arra nagyon jó, hogy elkezdd, vagy folytasd a nyelvtanulást, mert CSAK előnyöd származhat belőle. Nem találok semmi okot, hogy ne tedd. Ne habozz!

Példaértékű a hozzáállásod Imre. Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataidat!

Szeretnéd te is megtapasztalni a beszédközpontú angol élményét a karantén időszak alatt? Vegyél részt online bemutatóóránkon és próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszer:

Jelentkezem
Share This