Úgy érzed, hogy ideje lenne (újra) belevágnod a nyelvtanulásba? Akkor fusd át ezt a listát, mielőtt még angol tanfolyamot keresnél!

Hadd segítsek egy 3 pontos ellenőrzőlistával. Ugyanis ha ezen a listán minden pontot ki tudsz pipálni, akkor sikerre vagy ítélve. Ellenkező esetben viszont nagyon göröngyös lesz a magabiztos angoltudáshoz vezető utad. És könnyen lehet, hogy még az angol tanfolyamod befejezéséig sem jutsz el….

1) Minden a pontos szintfelméréssel kezdődik

Volt már veled, hogy egy angolórát végigunatkoztál? Hogy alig bírtad nyitva tartani a szemeidet? Vagy esetleg olyan, hogy túl gyorsnak és bonyolultnak érezted az anyagot? Hogy nem tudtad tartani a tempót és teljesen kimerültél?

Mindkét helyzetet az okozza, ha rossz tudásszinten tanulsz. Akár túl alacsony a szint, akár túl magas, a végeredmény ugyanaz lesz: nem fogsz tudni hatékonyan fejlődni és elveszíted minden motivációd.

Ezért létfontosságú, hogy mielőtt (újra) belevágsz az angolba kezdj egy nagyon alapos szintfelméréssel!

A bekarikázós, vagy X-elős tesztek nem a valós tudásodat mutatják meg. Ezeknél ugyanis túl nagy szerepe van annak, hogy mennyire tippelsz jól. Egy pontos szintfelmérésen a mondatalkotási képességeidet nézik meg írásban és szóban is. Így nem a szerencsére lesz bízva a tudásszinted.

Szóval kezdésnek tölts ki egy szintfelmérőt, ami pontosan megmutatja a tudásszinted.

2) Próbáld ki mielőtt bizalmat szavazol neki

A puding próbája az evés. Ne dőlj be a marketingnek, mindig próbáld ki és tapasztald meg személyesen, hogy milyen az angoltanulás egy adott módszerrel, vagy egy adott helyen.

Ne bízz az olyan nyelviskolákban, ahol nincs bemutatóóra, vagy valamilyen lehetőség a tanítás kipróbálására.

Hiszen ha nem próbálod ki, akkor könnyen lehet, hogy befizetsz egy angol tanfolyamot, ami nem hatékonyabb, mint egy általános iskolai angolóra…

3) Figyelj a motivációra

Volt már olyan tanárod, akin mindig azt érezted, hogy legszívesebben otthon maradt volna tanítás helyett? Vagy volt olyan, hogy beléptél egy helyre, és azt láttad, hogy senki nem foglalkozik veled szívesen?

Akkor biztos nem lepődsz meg amikor azt mondom, hogy hatékonyan tanulni csak motivált közegben lehet. Mert akármilyen komoly céljaid is vannak, lesznek nehezebb időszakok, amikor a motivációd visszaesik. Ilyenkor óriásit jelent, hogyha a környezeted képes erőt adni.

Fontos, hogy álljon mögötted egy jó tanár, egy jó csapat, és pár lelkes csoporttárs, akik húznak magukkal. Akik nem engedik, hogy feladd, és akik segítenek a nehezebb időszakokban. Akik feltöltenek és motiválnak.

Ezért azt javaslom, hogy válassz olyan helyet, ahol azt érzed, hogy az emberek őszintén törődnek veled és segíteni szeretnének.

Keress olyan angol tanfolyamot, ahol kezdés előtt kipipálhatod mindhármat!

Pipáld ki mindhárom fenti pontot, mielőtt még komoly pénzeket fizetnél egy tanfolyamért. Menj olyan helyre, ahol szintfelméréssel és bemutatóórával indítanak. Majd bizonyosodj meg arról is személyesen, hogy szimpatikus-e a csapat és a légkör. Így sikerre leszel ítélve. 🙂

Ha kipróbálnád a 100% beszéd, 0% könyv módszert, akkor töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This