Cikinek érzed, hogy nem beszélsz angolul? Vagy az nyomaszt, hogy úgy érzed hülye vagy hozzá és semmi nyelvérzéked? Akkor ezt a cikket olvasd végig, jobban fogod érezni magad!

Volt már olyan, hogy megállított egy turista és angolul kérdezett tőled valamit? Te pedig meg sem tudtál szólalni, hiába a sok évnyi angoltanulás? Egyszerűen lefagytál, vagy összevissza makogtál csak?

Ilyenkor az ember nagyon kellemetlenül tudja érezni magát, hiszen segíteni szeretne, de nem tud. Sokszor annyira cikinek érezzük az ilyen helyzeteket, hogy még napokkal később is ez jár a fejünkben.

Egy-két ilyen élmény elég ahhoz, hogy kialakuljon bennünk egy „menekülő ösztön”.  Természetessé válik, hogyha egy turista közelít felénk, akkor azonnal menekülőre fogjuk. Vagy kapásból rávágjuk, hogy „I don’t speak English.”

Eljutunk odáig, hogy az angol nyelv a félelemmel kevert szégyen érzését váltja ki belőlünk. Pedig nagyon nem kéne, hogy így érezzük magunkat!

Nem ciki, ha nem megy az angol! Az a ciki, ha feladod!

A valóság az, hogy nincs abban semmi szégyellni való, ha nem tudtál megtanulni angolul. Magyarok tömegei vannak ezzel így. Az angoltudás hiánya ugyanis legtöbb esetben nem az emberek hibája, hanem a rossz rendszeré!

Az elavult oktatási módszerek miatt van az, hogy a legtöbben évekig tartó tanulás után sem tanulnak meg magabiztosan beszélni angolul. Nem a nyelvérzékünkön múlik. Egész egyszerűen a módszeren.

Az a szomorú, hogyha ennek hatására feladod. Ha elhiszed, hogy te nem tudod megtanulni.

Mert ma már léteznek, modern és működő módszerek is. Amik kifejezetten azoknak lettek kifejlesztve, akiket a hagyományos módszer cserben hagyott.

Arra kérlek, ezt tedd meg mielőtt feladod

Szóval kérlek tegyél meg nekem valamit, mielőtt még elhinnéd, hogy:

  • hülye vagy az angolhoz
  • semmi nyelvérzéked
  • neked ez egyszerűen nem megy.

Mielőtt lemondanál azokról az előnyökről, amik az angoltudásnak járnak (és mielőtt lemondanál magadról) próbálj ki egy modern, beszédközpontú módszert!

Ha nem volt sikeres a tankönyvekből magolás, és egyszerűen nem érted a nyelvtani szerkezeteket, akkor valószínűleg nem erre van szükséged. Ennyire egyszerű.

Egy beszédközpontú módszerrel azonban a nyelvtant és az elméletet a beszéd közben észrevétlenül sajátítod el. Pont úgy, ahogy egy kisgyerek megtanulja az anyanyelvét.

Adj egy esélyt magadnak és próbálj ki egy beszédközpontú módszert! Gyere el ingyenes szintfelmérőnkre:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This