Kép forrása: rawpixel.com – freepik

Minél fiatalabban vág bele valaki a angoltanulásba annál könnyebb dolga van. Vagy mégsem? Szerintünk azért más fontos tényezők is állnak a háttérben – egy budapesti nyelviskola véleménye következik:

Unalomig ismételt tétel, hogy a gyerekek agyába könnyebben megragadnak az új nyelvek. Minél fiatalabb, annál könnyebben jegyzi meg a szavakat és annál egyszerűbb dolga van. Szinte már szivacsként szívja magába a nyelvtudást. – Mi most mégsem erről szeretnénk írni.

Mert van egy másik szempont is, ami miatt egy 4 éves valószínűleg sikeresebb lenne az angoltanulásban mint Te. Ennek pedig semmi köze ahhoz, hogy az agya még fogékonyabb a nyelvre. Egy olyan dologban köröz le, amit simán el lehetne tanulni tőle, de mégis el szokott siklani felette a figyelmünk.

Egy gyerek még mer hibázni és mer beszélni

A legtöbb felnőttbe az iskolás évei alatt belenevelték, hogy hibázni ciki. Így aztán szoronganak, amikor angolul kellene megszólalniuk. Azt érzik, hogy még nem megy tökéletesen, ezért a legjobb, ha meg sem szólalnak addig, ameddig nem hibátlan a tudásuk.

Ezzel csak egy nagy gond van: angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni.

Nem találkoztam még olyannal, aki beszédgyakorlás nélkül – pusztán könyvek olvasásával és feladatok kitöltésével – eljutott volna odáig, hogy magabiztosan és folyékonyan társalogjon angolul. Hiszen ehhez BESZÉLNI kell. És bizony ez néha azzal jár, hogy az ember hibázik is. De a hibákból lehet tanulni. Abból viszont nem, hogyha görcsösen törekszünk a tökéletességre és nem merünk megszólalni.

Szóval az egyik legfontosabb dolog, ami miatt egy 4 éves előbb tanulna meg angolul beszélni az, hogy ő még nem félne hibázni. Valószínűleg be sem állna a szája, és bátran gyakorolná a beszédet akkor is, hogyha a mondanivalója tele lenne nyelvtani és kiejtési hibákkal.

Szerencséd van

A jó hír az, hogy nem kell időgéppel visszautaznod 4 éves korodba. Enélkül is tanulhatsz a gyerekektől és elkezdheted az ő módszerüket használni. Azaz úgy tanulni a nyelvet, hogy gyakorlod a beszédet és nem félsz a hibázástól.

Ebben sokat segít az is, ha egy támogató közegben tanulsz, egy olyan tanárral, aki a fejlődésedre helyezi a hangsúlyt és nem a hibáidra. Emellett már csak egy modern és beszédközpontú módszerre lesz szükséged és garantálom, hogy az angolod rohamos fejlődésnek indul majd.

Szívesen segítünk ebben a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel. Ismerd meg és próbáld ki különleges módszerünket:

Jelentkezem

 

Share This