Vannak igazán eredményes nyelvtanulók, és vannak akik soha nem érik el azt a szintet angolból, amit célul tűztek ki. De min múlik, hogy te melyik kategóriába fogsz tartozni?

Azt vettük észre, hogy a legtöbb nyelvtanulót el lehet helyezni egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Egy skálán, ami azt mutatja mennyire lesznek eredményesek tanulmányaik során.

Mutatom mi dönti el, hogy te hány „pontot” érsz el, azaz hol helyezkedsz el a skálán. Ha szeretnél hatékonyabbá válni, akkor sokat tanulhatsz belőle:

1-es szint = behúzott kézifék, azaz zéró hatás

A nyelvtanulói hatékonysági skála értelemszerűen eggyel kezdődne. Ezen a szinten azok a tanulók állnak, akik egyáltalán nem szánnak időt az angolozásra. Azaz nem járnak tanfolyamra, magántanárhoz, de még csak otthonról sem gyakorolnak.

Ők vagy soha nem is indultak el, vagy az időhiány megállította őket útközben és hagyták, hogy ez eltántorítsa őket a céljuktól.

Hidd el, megértjük, hogy sokan erre a szintre kerülnek. Tényleg nem egyszerű feladat a tanulásra időt szakítani a mai világban, munka, vagy épp a család mellett. De ettől még nem szabad feladni, hiszen ha így teszel, akkor soha nem éred el a célokat, amik miatt belevágtál az angolozásba!

A jó hír, hogy erről a szintről csak felfelé vezet az út. Így ha újra belevágsz az angolba, akkor azonnal felpöröghetsz!

10-es szint = száguldás a céljaid felé, azaz maximális hatékonyság

A skála legteteje, azaz a 10-es szint azt takarja, hogyha minden egyes nap foglalkozol az angollal, több különböző eszközzel.

Mit értek a több különböző eszköz alatt? Azt, hogy eljársz angolórára heti legalább 5-6 órában, illetve készítesz házi feladatokat is. És még ezek mellett is beleépíted az angolt mindennapjaidba. Például minden egyes nap elolvasol egy hosszabb cikket angolul. Vagy megnézel egy Youtube videót, vagy sorozat epizódot eredeti nyelven.

Így fogsz maximális sebességgel fejlődni, és ezáltal haladni a kitűzött céljaid felé. És ez fog segíteni abban, hogy végig motivált maradj.

Te hol helyezkedsz el a skálán?

Arra kérlek, hogy gondold végig, és csak magadban válaszold meg, hogy te melyik szinten állsz a hatékonysági skálán.

Ha az 1-es szinthez vagy közelebb, akkor azt javaslom, hogy gyorsan változtass! Kényszeríts ki magadból több időt, amit az angoltanulásra tudsz szánni. Lehet fájdalmas lesz, de csak így válhatsz hatékonyabbá.

Ha pedig a 10-es szinthez állsz közelebb, akkor gratulálok. Jó úton haladsz, hogy elérd álmaidat! Csak így tovább és ne állj meg.

Akárhol is helyezkedsz el a skálán, mi várunk angolozni! Kóstolj bele ingyen a 100% beszéd, 0% könyv módszerbe:

Jelentkezem

Share This