Március 15. az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének, illetve a modern magyar parlamentáris Magyarország megszületésének napja. Éppen ezért hazánkban munkaszüneti nap – idén ráadásul hosszú hétvégét is jelent.

Ha komolyan gondolod a nyelvtanulást, akkor sem tétlenkedhetsz, amikor mások pihennek. Ezért ma bemutatunk neked 5 hazafias amerikai filmet, amit érdemes megnézned a hosszú hétvége alatt, hogy pihenés közben, szórakozva és könnyedén tanulhasd az angolt.

1. A függetlenség napja /Independence Day/

Egyértelműen a lista legnagyobb klasszikusa. Olyannyira, hogy nagy valószínűséggel már Te is láttad. Ezt a filmet azonban bőven megéri többször is megnézni. A film története szerint a világ nagyvárosai felett óriási űrhajók jelennek meg, melyek célja a Föld elpusztítása. Garantált izgalom.

2. Apollo 13

A film kulcsmondata, a “Houston, we have a problem” mára szállóigévé vált. Az Apollo 13 az 1970. április 11-én indult Holdra szállási kísérlet történetét dolgozza fel. A három fős legénység majdnem eléri a Holdat, amikor robbanás keletkezik az űrhajójukon. A tét pedig a túlélésük…

3. A hazafi /The Patriot/

A hazafi már csak azért is különleges, mert együtt láthatjuk játszani benne Mel Gibsont és Heath Ledgert. A történet szerint Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcosból gyermekeit nevelő, békepárti családapa lesz. Legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) azonban másképpen gondolkodik, és részt kíván venni a függetlenségi háborúban.

4. Az elnök különgépe /Air Force One/

Ez a film igazi csemege a filmrajongók számára. Cselekménye a következő: terroristák térítik el az elnök különgépét, az Air Force One-t, és a túszokért cserébe Radek tábornok szabadon engedését követelik. A döntés az elnök kezében van.

5. Amerika Kapitány /Captain America/

A lista végére rendhagyó filmet választottunk. Nem mindenki kedveli ugyanis a klasszikusokat, ezért döntöttünk az Amerika Kapitány filmek mellett, amely a Marvel-képregények nagy sikerű feldolgozása. Humor, dráma és akció tökéletes elegye.

Ezzel az öt filmmel garantáltan fejlesztheted az angol szókincsed a hosszú hétvége alatt.

De, ha te is olyan vagy, mint én és gyorsan „kivégzed” a filmeket, sorozatokat, akkor olvasd el kétrészes filmajánlónkat ide és ide kattintva, amiben még tíz angol/amerikai filmet ajánlunk – és azt is konkrétan megmondjuk, hogy miért hasznosak nyelvtanulási szempontból.

Jó pihenést és nyelvtanulást kívánok 🙂

Csak filmekből persze nem fogsz tudni megtanulni angolul (főleg beszélni nem). Ha szeretnéd kipróbálni milyen érzés, közel olyan jól szórakozva angolul tanulni egy beszédközpontú tanfolyamon, mintha a kedvenc mozidat néznéd, próbáld ki tankönyvmentes nyelvtanulást a Speak!-ben:

 

Első lépésben jelentkezz be ingyenes szintfelmérőnkre itt (+azonnali ajándék a regisztrációért): 

banner_button

 

Share This